Epoch Times câştigă premiul Mass-media al Presei Etnice din Canada

The Epoch Times a primit premiul Presei Etnice Naţionale şi al  Consiliului Mass-mediei din Canada pentru "Excelenţă în editoriale, cel  mai bun concept şi prezentare vizuală". Cindy Gu, directorul şi editorul ziarului, a acceptat premiul de la guvernatorul adjunct al provinciei Ontario, David Onley la 9 noiembrie 2012.
The Epoch Times a primit premiul Presei Etnice Naţionale şi al Consiliului Mass-mediei din Canada pentru "Excelenţă în editoriale, cel mai bun concept şi prezentare vizuală". Cindy Gu, directorul şi editorul ziarului, a acceptat premiul de la guvernatorul adjunct al provinciei Ontario, David Onley la 9 noiembrie 2012. (Prin amabilitatea CMPME)

Toronto - ediţia chineză a The Epoch Times a primit premiul Presei Etnice Naţionale şi al Consiliului Mass-mediei din Canada pentru "Excelenţă în editoriale, cel mai bun concept şi prezentare vizuală".

Cindy Gu, directorul şi editorul ziarului, a acceptat premiul de la guvernatorul adjunct al provinciei Ontario, David Onley, în numele a ceea ce ea a descris drept o "echipă excelentă de reporteri, editori, fotografi şi designeri", la un eveniment din data de 9 noiembrie, din Parcul Reginei.

Gu a declarat că The Epoch Times a parcurs un drum lung, decând a început ca un ziar săptămânal în anul 2000. De atunci, ziarul a devenit cel mai mare ziar chinez din Canada şi singurul cotidian chinez cu un tiraj cert.

Dezvoltarea ziarului include adăugarea ediţiilor în engleză şi franceză şi răspândirea în toată ţara, în şase cele mai mari oraşe din Canada.

Epoch Times a câştigat a doua oară un premiu. În 2005, ziarul a fost premiat pentru raportarea despre SARS. Este primul ziar care a raportat despre SARS în timp ce canalele oficiale din China negau existenţa epidemiei.

Thomas Saras, preşedintelui Presei Etnice Naţionale şi al Consiliului Mass-mediei, a lăudat eforturile ziarului The Epoch Times de a trece peste decalajul cultural dintre populaţia chineză şi societatea canadiană, relatând despre situaţia din China.

"Cei de la The Epoch Times sunt adevăraţi luptători. Ei scriu multe, multe articole despre ceea ce se întâmplă în China, de exemplu chestiuni privind recoltarea de organe şi uciderea de oameni pentru organele lor. Premiul arată că aceasta este un ziar foarte respectat în comunitate, de către comunitate şi lucrează pentru beneficiile familiei umane", a declarat Saras.

"Ei au capacitatea de a lupta pentru adevăr şi pentru drepturile omului".

Mass-media etnică în creştere

Odată considerată relativ nesemnificativă, presa etnică din Canada a crescut în mărime odată cu creşterea comunităţilor etnice.

Privind spre viitor, Saras a declarat că nu este greu de anticipat că presa etnică va fi din ce în ce mai influentă şi capabilă să fie privită ca o mass-media principală.

"Mass-media etnică în acest moment este înfloritoare. Potrivit datelor statistice din Canada raportate luna trecută, 6,4 milioane de canadieni comunică acasă în limba maternă, adică într-o limbă care nu este limba engleză sau franceză", a declarat acesta.

"Asta înseamnă că 6,4 milioane de canadieni se bazează pe mass-media etnică pentru a-şi obţine ştirile fie din Canada fie din ţara lor de origine. Deci, în aceste condiţii, cred că mass-media etnică are o şansă foarte bună de a prospera".

Saras a declarat că mass-media principală trece cu vederea în prezent demografia şi ştirile relevante pentru diversele comunităţi culturale din Canada.

"Membrii acestor comunităţi îşi iau poveştile din mass-media etnică şi unul dintre cei care au făcut bine este The Epoch Times. Este un exemplu foarte bun".

Acesta a prezis că sursele mass-media considerată acum etnice vor deveni canale media principale în termen de 20 de ani, jucând un rol esenţial pentru integrarea noilor veniţi în societatea canadiană.

Podul către vest

Saras a precizat că o calitate distinctivă a The Epoch Times este efortul său de a raporta ştiri principale, ajutând noii-veniţi să înţeleagă mai bine ţara de adopţie, păstrând în acelaşi timp legătura cu problemele din China.

De prea de multe ori, spunea el, mulţi chinezi nou-veniţi rămân blocaţi în comunitatea chineză având puţină interacţiune cu societatea canadiană.

"Prin meritul lui Epoch Times, au ieşit din acest blocaj şi au creat un ziar care ajunge peste tot în Toronto, nu doar zone cu populaţie chineză. Şi ediţia de limba engleză ajunge peste tot. Aceasta este politica corectă de a aduce problemele comunităţii chinezeşti către alte comunităţi, în acelaşi timp cu a raporta ce se întâmplă cu guvernul, comunităţii chineze", a precizat Saras.

"Ediţiile engleză şi chineză sunt principalul pod între noua cultură şi vechea ţară. Aceşti oameni care vin în Canada, au foarte puţine cunoştinţe despre cultura canadiană".

Gu a remarcat faptul că ediţia engleză este, de asemenea, o punte pentru cea de-a doua generaţie de chinezi să se conecteze cu cultura lor, prin articole despre continent şi esenţa culturii tradiţionale chineze.

Ştiri mari, cititori mari

La începutul acestui an, revolta din Partidul Comunist Chinez a devenit cea mai mare ştire din China şi The Epoch Times şi-a câştigat exclusivitate asupra ştirii cu surse din interior şi cu reportaje care au prezis evenimente majore, inclusiv căderea lui Bo Xilai, fostul ministru al comerţului, înainte ca acesta să fie retrogradat şi în cele din urmă epurat.

Acoperirea acelei ştiri a dus la creşterea vizitelor pe siteul chinez The Epoch Times de la 1 milion la 6 milioane de persoane pe zi.

O astfel de acoperire explică de ce liderii comunităţii chineze care au participat la ceremonia de premiere au declarat că şi-au făcut un obicei din a citi ziarul Epoch Times.

Hong Shizhong, preşedintele Asociaţiei de Benevolenţă Chineză a unui Toronto mai Mare, a declarat că el şi soţia sa citesc ziarul în fiecare zi, pentru ca ei cred că "în Epoch Times se poate vedea într-adevăr situaţia reală din China".

Preşedintele Alianţei Hong Kong şi Canada, Li Shude, a afirmat că el citeşte ziarul de două sau trei ori pe săptămână, sau mai des în cazul în care există ştiri importante.

The Epoch Times are ştiri care transmit adevărul şi informaţii bogate, a declarat acesta.

Comentatorul politic Li Tianming citeşte site-ul zilnic pentru ştirile politice, drepturile omului, economie şi multe altele, a declarat acesta. El a felicitat The Epoch Times pentru faptul că arată abuzurile regimului chinez împotriva poporului chinez.

"Ei sunt foarte curajoşi să ia atitudine", a declarat acesta. "Acest premiu este bine-meritat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe