Eşec total pentru foştii parlamentari care s-au rugat de Renate Weber să oprească tăierea pensiilor speciale

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Avocatul Poporului, Renate Weber, a confirmat că nu a dat curs cererii emise de Asociaţia Foştilor Parlamentari de a ataca la Curtea Constituţională legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor, informează G4Media.

Potrivit sursei citate, termenul în care se putea depune o astfel de obiecţie era de 5 zile de la adoptare, şi a expirat. Mai mult, Weber susţine că nu a existat niciun motiv care să justifice vreo obiecţie de neconstituţionalitate.

”Termenul de trimitere a unei obiecţii a expirat ieri. Ieri am avut o şedinţă, decizia a fost categorică, nu există nici un motiv pentru a ridica o obiecţie de neconstituţionalitate”, a declarat Weber care a mai adăugat că se aştepta ca “până la această oră preşedintele să promulge legea”.

Declaraţiile Renatei Weber vin în contextul în care Asociaţia Foştilor Parlamentari a transmis o petiţie adresată Avocatului Poporului, prin care cerea atacarea legii la CCR. Despre demersul foştilor parlamentari a vorbit public fostul senator USR Mihai Goţiu, care a dezaprobat iniţiativa şi a scris pe Facebook că din această asociaţie fac parte doar câţiva foşti membri ai parlamentului.

”Asociaţia asta n-are absolut nicio reprezentativitate ori legitimitate de a se exprima în numele tuturor foştilor parlamentari, în ciuda denumirii pompoase”, a scris Goţiu pe Facebook.

Reamintim că, miercurea trecută, proiectul PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputaţi şi senatori a fost adoptat în plenul reunit al Parlamentului cu 357 de voturi „pentru”. Nimeni nu a votat „împotrivă”, însă parlamentarii UDMR s-au abţinut toţi de la vot, argumentând că este vorba despre un demers populist. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne