Eşec total pentru foştii parlamentari care s-au rugat de Renate Weber să oprească tăierea pensiilor speciale

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Avocatul Poporului, Renate Weber, a confirmat că nu a dat curs cererii emise de Asociaţia Foştilor Parlamentari de a ataca la Curtea Constituţională legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor, informează G4Media.

Potrivit sursei citate, termenul în care se putea depune o astfel de obiecţie era de 5 zile de la adoptare, şi a expirat. Mai mult, Weber susţine că nu a existat niciun motiv care să justifice vreo obiecţie de neconstituţionalitate.

”Termenul de trimitere a unei obiecţii a expirat ieri. Ieri am avut o şedinţă, decizia a fost categorică, nu există nici un motiv pentru a ridica o obiecţie de neconstituţionalitate”, a declarat Weber care a mai adăugat că se aştepta ca “până la această oră preşedintele să promulge legea”.

Declaraţiile Renatei Weber vin în contextul în care Asociaţia Foştilor Parlamentari a transmis o petiţie adresată Avocatului Poporului, prin care cerea atacarea legii la CCR. Despre demersul foştilor parlamentari a vorbit public fostul senator USR Mihai Goţiu, care a dezaprobat iniţiativa şi a scris pe Facebook că din această asociaţie fac parte doar câţiva foşti membri ai parlamentului.

”Asociaţia asta n-are absolut nicio reprezentativitate ori legitimitate de a se exprima în numele tuturor foştilor parlamentari, în ciuda denumirii pompoase”, a scris Goţiu pe Facebook.

Reamintim că, miercurea trecută, proiectul PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputaţi şi senatori a fost adoptat în plenul reunit al Parlamentului cu 357 de voturi „pentru”. Nimeni nu a votat „împotrivă”, însă parlamentarii UDMR s-au abţinut toţi de la vot, argumentând că este vorba despre un demers populist. Detalii aici.