EURO 2020. Cosmin Contra, declaraţii înaintea partidei cu Spania din preliminariile turneului final

Prima reprezentativă de fotbal a României va întâlni echipa similară a Spaniei, pe 5 septembrie (ora 21:45), pe Arena Naţională din Bucureşti, respectiv naţionala Maltei, în 8 septembrie (ora 19:00), pe Stadionul "Ilie Oana" din Ploieşti, ambele partide din cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin  Contra.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a făcut câteva declaraţii referitor la partida cu Spania din preliminariile celei de-a 16-a ediţii a Campionatului European de fotbal de anul viitor, găzduit de 12 oraşe ale Europei, printre care şi Bucureşti.

"Întotdeauna transmit jucătorilor înaintea meciurilor că vreau să câştig indiferent de adversar. Dacă la sfârşitul celor 90 de minute aş fi mulţumit cu un egal cu Spania? Trebuie să zic că da, nu pot să nu fiu realist. Un egal la sfârşitul celor 90 de minute ar fi foarte bun. Dar înainte de meci eu le transmit jucătorilor că trebuie să facă totul pentru a câştiga. Este clar că Spania va domina partida. Spania domină orice adversar în momentul de faţă. De aceea e important să fim 100% din toate punctele de vedere. Am în minte câteva formule de prim unsprezece. Am în minte cam 90% dintre jucători, la fel planul tactic şi cum vom începe. De asemenea, dacă primim gol cu ce putem să venim în plus. Trebuie să avem curaj să le punem probleme când avem mingea. Dacă ne vom apăra tot meciul va fi greu să ţinem piept Spaniei", a declarat fostul internaţional.

"Încercăm să echilibrăm forţele, încercăm să facem un meci perfect din punct de vedere tehnico-tactic, iar ca atitudine trebuie să fim la un nivel foarte mare. Iar cu toate aceste lucruri, plus o zi mai puţin bună a Spaniei, atunci vom avea şansa noastră de a câştiga. Poate eu voi încerca să aduc o surpriză în primul unsprezece, dar cred că ei se aşteaptă la aşa ceva, vom vedea mâine. Am încercat să lucrez ceva diferit, poate alt sistem. Avem jucători care să facă posesie, avem jucători care să îi pună în dificultate pe spanioli, dar trebuie să aibă curaj", a continuat selecţionerul.

Clasamentul Grupei F în momentul de faţă se prezintă astfel: 1. Spania 12 puncte, 2. România 7 puncte, 3. Suedia 7 puncte, 4. Norvegia 5 puncte, 5. Malta 3 puncte, 6 Feroe 0 puncte

Joi se vor mai desfăşura partidele Norovegia - Malta şii Feroe - Suedia, tot de la ora 21:45.

În această grupă se vor mai disputa următoarele meciuri:

12 octombrie 2019: Feroe - România (ora 19:00), Malta - Suedia, Norvegia - Spania (ora 21:45)
15 octombrie 2019: Feroe - Malta, România - Norvegia, Suedia - Spania (ora 21:45)
15 noiembrie 2019: Norvegia - Feroe, România - Suedia, Spania - Malta (ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta - Norvegia, Spania - România, Suedia - Feroe (ora 21:45)

Cea de-a 16-a ediţie a Campionatului European de fotbal se va desfăşura în 12 oraşe ale Europei.

  • Finală şi semifinale: Londra (Anglia)
  • Sferturi de finală şi faza grupelor: München (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia)
  • Optimi de finală şi faza grupelor: Copenhaga (Danemarca), Bucureşti (România), Amsterdam (Ţările de Jos), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia), Glasgow (Scotia)
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport