EURO 2020. Italianul Daniele Orsato va arbitra partida România - Suedia, din preliminariile turneului final

Prima reprezentativă de fotbal a României va întâlni pe 15 septembrie (ora 21:45), pe Arena Naţională din Bucureşti, echipa similară a Suediei - partidă care-l va avea la centru pe italianul Daniele Orsato.
Arbitrul italian Daniele Orsato.
Arbitrul italian Daniele Orsato. (Getty Images)

Arbitrul italian Daniele Orsato se va afla, joi, la centrul terenului în partida de fotbal dintre selecţionatele României şi Suediei, duel din cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020, potrivit site-ului Federaţiei Române de specialitate.

În vârstă de 43 de ani, Orsato - arbitru FIFA din 2010, îi va avea ca asistenţi pe Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti, iar Michael Fabbri va fi al patrulea oficial, în timp ce observator va fi slovacul Marian Ruzbarsky.

Italianul nu este deloc străin de echipele româneşti. Acesta a condus în 2012 finala Cupei României dintre Dinamo şi Rapid (1-0), respectiv duelul lui CFR Cluj cu Manchester United în Liga Campionilor, câştigat de ceferişti în deplasare cu 1-0. În 2014, a oficiat Petrolul - Dinamo Zagreb 1-3, la Ploieşti, în preliminariile Europa League, iar în 2016 a pe Arena Naţională meciul dintre FCSB şi Manchester City 0-5, din play-off-ul Ligii Campionilor.

În acest sezon de Champions League, acesta a condus partidele dintre Galatasaray şi Real Madrid (0-1), respectiv Valencia şi Ajax (0-3).

Prima reprezentativă de fotbal a ţării noastre se va duela cu naţionala Suediei pe Arena Naţională din Bucureşti (15 noiembrie - ora 21:45), respectiv cu cea a Spaniei pe arena Wanda Metropolitano din Madrid (18 noiembrie - ora 21:45), partide din preliminariile turneului final de anul viitor.

După opt partide disputate, România se află pe poziţia a treia în Grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, şi are nevoie de o victorie în partida cu Suedia şi un rezultat de egalitate cu Spania pentru a se califica la EURO 2020.