EURO 2020. Naţionala României întâlneşte Malta, diseară, în campania de calificare

Reprezentativa de fotbal a ţării noastre - cu Cosmin Contra selecţioner, continuă campania de calificare la Campionatul European de anul viitor, tricolorii urmând să întâlnească duminică (ora 19.00) pe Stadionul "Ilie Oana" din Ploieşti, echipa similară a Maltei - meci din Grupa F a preliminariilor.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Jucătorii pregătiţi de Cosmin Contra se vor duela astăzi cu naţionala Maltei de la ora 19:00, pe stadionul "Ilie Oana" din Ploieşti, partidă din preliminariile turneului final de anul viitor. Astfel, după eşecul de joi seara înregistrat în faţa fostei campioane mondiale Spania (1-2), tricolorii vor trebui să facă o figură frumoasă de această dată în faţa miilor de suporteri prezenţi pe arena ploieşteană, care potrivit FRF, va fi plină până la refuz.

Dacă maltezii au înregistrat în această campanie de calificare patru eşecuri la rând, fără gol marcat, fiind practic scoşi din ecuaţie, pentru naţionala noastră lucrurile stau puţin altfel, aceasta fiind condamnată să câştige dacă îşi mai doresc îndeplinirea obiectivului principal - calificarea de pe locul doi în Grupa F. Deci victoria este una vitală.

România nu ar trebui să aibă emoţii, lotul este unul destul de valoros în acest moment, iar pe teren propriu a arătat de fiecare dată că este o echipă redutabilă - a pierdut un singur meci oficial în ultimii 3 ani.

Cosmin Contra va adopta probabil un sistem de joc mult mai ofensiv faţă de partida precedentă cu Spania, pentru că golaverajul în clasamentul final al grupei F ar putea face diferenţa, după cum a declarat acesta la conferinţa de presă premergătoare meciului.

"În fotbalul actual nu mai există termenul de formalitate dacă nu tratezi meciul cu seriozitate şi nu respecţi adversarul de la început. Le-am transmis jucătorilor să marcăm gol cât mai repede, să încercăm să câştigăm la o diferenţă cât mai mare, pentru că golaverajul poate să conteze la sfârşitul acestei campanii. Si atunci e important ca mâine să intrăm pe teren conştienţi de ce avem de făcut şi de câtă presiune trebuie să punem asupra adversarului ca să marcăm repede.", a declarat selecţionerul Cosmin Contra.

"Malta este o echipă în general bine organizată din punct de vedere defensiv. Încearcă diferite sisteme de joc, dar defensiv îşi propune mereu să fie bine organizată şi să plece pe contraatac. La meciul tur, în primele 6-7 minute, până am dat noi primul gol, Malta a făcut un presing foarte avansat, lucru la care eu atunci nu mă aşteptam. Şi doar pentru că am marcat noi foarte repede meciul a fost apoi mult mai uşor. Dar în general Malta e o echipă bine organizată cu un contraatac foarte bun", a adăugat acesta.

După primele cinci etape din grupa F, practic la mijlocul preliminariilor pentru Euro 2020, România este pe locul 4, cu 7 puncte. Lider detaşat e Spania, urmată de Suedia şi Norvegia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport