EURO 2020. Selecţionerul Cosmin Contra este dezamăgit de rezultat, dar este în continuare optimist în vederea calificării la turneul final

"Când pierzi două puncte importante în cursa calificării în minutele de prelungire, e clar că există o dezamăgire, dar pe de altă parte nu pot să nu încep prin a felicita jucătorii pentru efortul pe care l-au depus în acest joc" - Cosmin Contra.
Selecţionerul echipei naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra.
Selecţionerul echipei naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra. (Captură foto)

Prima reprezentativă de fotbal a României a avut neşansa de a fi egalată de Norvegia în minutele de prelungire în partida din Grupa F a preliminariilor EURO 2020, desfăşurată marţi seara pe Arena Naţională din Bucureşti. Alexandru Mitriţă ne-a bucurat cu un gol spectaculos în urma unei acţiuni proprii (min. 62), pentru ca apoi Alexander Soerloth să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj în ultimele minute ale partidei (90 2). Tricolorii au mai avut o bară dar şi un penalty ratat la scorul de 0-0, prin George Puşcaş (52).

În celălalt meci al grupei, Spania a remizat cu Suedia, scor 1-1, astfel că pentru a păstra şanse de calificare la EURO 2020, România este obligată să câştige partida cu Suedia din 15 noiembrie. Ultimul meci din Grupă va fi cu Spania pe 18 noiembrie.

"Când pierzi două puncte importante în cursa calificării în minutele de prelungire, e clar că există o dezamăgire, dar pe de altă parte nu pot să nu încep prin a felicita jucătorii pentru efortul pe care l-au depus în acest joc, pentru felul în care s-au luptat din primul minut până în minutul 96 cu jucătorii din Norvegia şi îmi pare nespus de rău, pentru ei în primul rând, că nu am reuşit să câştigăm cele trei puncte." a declarat selecţionerul naţionalei României, Cosmin Contra.

"Eu sunt dezamăgit de rezultat, pentru că eu cred că în seara asta băieţii meritau cele trei puncte. Toată lumea e dezamăgită, pentru că au făcut tot ce era omeneşte posibil să câştige şi nu am ce să le reproşez, pentru că am avut penalty ratat, am avut apoi ocazie imensă a lui Florin Andone, nu ştiu dacă a intrat mingea în poartă sau nu, apoi încă două, trei ocazii prin care puteam să liniştim jocul şi din păcate primim un gol în minutele de prelungire, care face, bineînţeles împreună cu rezultatul din Suedia, să nu mai depindem chiar de noi. Depindem de noi, dar nu în mare măsură." a continuat fostul internaţional, care crede în continuare în şansele României la calificare.

"Nu am niciun scenariu în minte, cred în această calificare, le-am transmis şi băieţilor şi dacă avem această determinare eu cred că vom scoate patru puncte din următoarele două meciuri şi ne vom califica. Nu trebuie să joace pentru mine, trebuie să joace pentru ei, aşa cum o făcut-o azi şi au jucat pentru cei 30.000 de copii care au venit şi i-au încurajat. Şansele sunt aceleaşi, ne trebuie un egal în Spania. Cum au făcut egal Norvegia şi Suedia, putem face şi noi un egal în Spania. Dar prima dată trebuie să ne gândim la meciul cu Suedia, pentru că ăla este cel mai important. Dar dacă vom vedea România că în seara asta nu am nici cel mai mic dubiu că vom câştiga cu Suedia"

Un meci care trebuia să se joace cu porţile închise dar care a avut parte până la urmă de suporteri minunaţi. Treizeci de mii de copii au fost aduşi pe Arena Naţională din Capitală pentru a-şi susţine echipa favorită şi care totodată să acopere greşelile celor mari.

"Le mulţumesc din inimă celor care au organizat aceste excursii, pentru ca aceşti copii au fost al 12-lea jucător. Ne pare rău că nu am putut să le oferim cele trei puncte. Eu mă bucur că am putut avea această atmosferă de la 30.000 de copii", a mai spus Cosmin Contra.

În meciul tur, din iunie, scorul a fost de 2-2, la Oslo.

În celălalt meci al grupei, Spania a remizat cu Suedia, scor 1-1, astfel că pentru a păstra şanse de calificare la EURO 2020, România este obligată să câştige partida cu Suedia din 15 noiembrie. Ultimul meci din Grupă va fi cu Spania pe 18 noiembrie.

Clasamentul grupei F se prezintă astfel: 1. Spania 20 puncte, 2. Suedia 15 puncte, 3. România 14 puncte, 4. Norvegia 10 puncte, 5. Feroe 3 puncte, 6. Malta 3 puncte.