EURO U-21. George Puşcaş, Ianis Hagi şi Florinel Coman, eroii serii de pe Stadionul 'Dino Manuzzi' din Cesena

Victoria frumoasă în faţa selecţionatei Angliei a purtat semnătura unei echipe care a strălucit prin dăruire, sacrificiu şi curaj, o echipă compactă care a luptat până în ultima secundă.
Bucuria tricolorilor după victoria obţinută în faţa englezilor la EURO U21.
Bucuria tricolorilor după victoria obţinută în faţa englezilor la EURO U21. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Atacantul naţionalei de tineret a României, George Puşcaş, încercat de emoţii marii după performanţa extraordinară înregistrată vineri, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena, în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, în faţa Angliei.

"Nu ştiu de unde să încep, am rămas fără voce... Prea multe emoţii trăite. Nu mă gândeam că o să marcăm 4 goluri. Nu ştiu ce să vă zic, s-a văzut tot la televizor... emoţiile, tot... Jucători... Cred că s-a descoperit o nouă generaţie de fier. Când am început să marcăm s-au descoperit resursele. Eu, Ianis şi toţi cei din linia de mijloc am alergat atât de mult. Dar după ce am marcat am găsit resurse şi niciunul nu mai voia să fie schimbat", a mărturisit Puşcaş la TVR.

Ianis Hagi, la rândul lui emoţionat şi foarte fericit, îşi doreşte încă un drum lung la această ediţie de turneu final alături de coechipierii săi.

"Gândul nostru a fost să câştigăm. Ştiam că intrăm cu un avantaj pe teren, un egal îi scotea din calcule, dar ne făcea viaţa grea cu Franţa. Când vezi pe teren că poţi să câştigi un meci mergi până la capăt şi încerci să marchezi. Au trecut doar două meciuri, mai avem destule aici", a spus Ianis la TVR.

Florinel Coman este cel căruia i-a aparţinut în total finalul de meci, care a adus bucuria tuturor suporterilor români prin două reuşite spectaculoase - în minutul 89, şut de la distanţă, portarul Henderson scăpând mingea în plasă, respectiv minutul 93, cu un vole superb tot din afara careului de şaisprezece metri.

"A fost un meci foarte greu. Din fericire, am reuşit să câştigam. A fost un meci cu intensitate mare şi ne bucurăm ca am ieşit cu capul sus. Simţeam că suntem împinşi de la spate de public şi aţi văzut cum s-a terminat. Am marcat de două ori pe final şi ne bucurăm. Rezultatul e cel mai important, am muncit toţi şi ne simţim răsplătiţi. Acum ne gândim la meciul cu Franţa. A fost o seară fantastică pentru noi. Acum ne bucurăm, dar de mâine ne gândim la meciul cu Franţa", a comentat Coman la acelaşi TVR.

Tricolorii se află acum pe primul loc în Grupa C cu şase puncte, la fel ca şi Franţa, dar cu un golaveraj mai bun după victoriile la scor în faţa Croaţiei (4-1) şi Angliei (4-2).

După două etape disputate, clasamentul se prezintă astfel:

1. ROMÂNIA 6 puncte (8-3 golaveraj)
2. Franţa 6 puncte (3-1)
3. Anglia 0 puncte (3-5)

4. Croaţia 0 puncte (1-5)

Tot vineri Franţa a învins formaţia Croaţiei cu scorul de 1-0 (1-0), la Serravalle. Unicul gol al partidei a fost înscris de Moussa Dembélé (8).

Luni se vor juca ultimele partide din grupă, Franţa - România (Dino Manuzzi - Cesena, 22:00) şi Croaţia - Anglia (San Marino Stadium - Serravalle, 22:00).

În semifinale se califică echipele câştigătoare ale celor trei grupe şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Primele patru clasate se califică la JO 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport