EURO U-21. Reacţia lui Aidy Boothroyd după înfrângerea echipei sale

Naţionala Angliei a suferit un eşec usturător la Campionatul European în faţa României, scorul final al întâlnirii fiind de 4-2 (0-0), golurile victoriei venind pe finalul meciului, în mai puţin de douăzeci de minute.
Selectionerul de fotbal al Angliei, Aidy Boothroyd.
Selectionerul de fotbal al Angliei, Aidy Boothroyd. (Getty Images)

Selectionerul Angliei, Aidy Boothroyd este complet dezamăgit de scorul final înregistrat pe tabela de marcaj la finalul partidei cu România din grupa C de la EURO U21, înfrângerea dramatică fiind pusă pe erorile individuale ale jucătorilor săi.

"În prima repriză am fost ruginiţi, dar în cea secundă pe teren a fost o singură echipă care a căutat victoria. Am făcut câteva greşeli contrar cursului jocului. Trăiesc cu impresia că puteam să câştigăm. Am avut şi ghinion să-l pierdem pe Sessegnon, iar apoi n-am reuşit să-i desfacem şi am greşit mult în apărare", a declarat Boothroyd la conferinţa de presă de după meci.

România i-a scos din cărţi pe englezi din lupta pentru semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, vineri, prin victoria cu 4-2 (0-0), golurile purtând semnăturile lui George Puşcaş (76 - penalty), Ianis Hagi (85) şi Florinel Coman (89, 90+3), respectiv Demarai Gray (79) şi Tammy Abraham (87).

Tricolorii se află acum pe primul loc în Grupa C cu şase puncte, la fel ca şi Franţa, dar cu un golaveraj mai bun după victoriile la scor în faţa Croaţiei (4-1) şi Angliei (4-2).

După două etape disputate, clasamentul se prezintă astfel:

1. ROMÂNIA 6 puncte (8-3 golaveraj)
2. Franţa 6 puncte (3-1)
3. Anglia 0 puncte (3-5)

4. Croaţia 0 puncte (1-5)

Tot vineri Franţa a învins formaţia Croaţiei cu scorul de 1-0 (1-0), la Serravalle. Unicul gol al partidei a fost înscris de Moussa Dembélé (8).

Luni se vor juca ultimele partide din grupă, Franţa - România (Dino Manuzzi - Cesena, 22:00) şi Croaţia - Anglia (San Marino Stadium - Serravalle, 22:00).

În semifinale se califică echipele câştigătoare ale celor trei grupe şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Primele patru clasate se califică la JO 2020.