EURO U21. Mirel Rădoi după succesul în faţa Irlandei de Nord:" În momentul de faţă încercăm să construim o generaţie şi suntem pe drumul cel bun." (video)

Cea mai admirată naţională de tineret a României, semifinalista europeanului din această vară, ne-a bucurat din nou, luni seară, cu o nouă victorie în preliminariile Campionatului European U21 din 2021.
Selecţionerul României, Mirel Rădoi.
Selecţionerul României, Mirel Rădoi. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Cu multă răbdare, curaj şi dorinţă în joc, tricolorii mici au înregistrat un nou rezultat de excepţie, de această dată victimă fiind reprezentativa Irlandei de Nord. Scorul final a fost 3-0 (0-0), eroii serii fiind Băluţă (min. 48), Dennis Man (59) şi Ciobanu (67).

Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Mirel Rădoi, a vorbit despre evoluţia admirabilă a elevilor săi de pe Stadionul 'Anghel Iordănescu' din Voluntari.

"Rezultatul arată ca şi când ar fi fost un meci uşor, dar am avut ceva emoţii înainte de partidă. Am avut informaţii destul de târziu de la meciul Irlandei de Nord în Danemarca. Meciul a fost foarte greu încărcat pe platforma noastră şi am reuşit abia ieri să obţinem câteva informaţii. Irlanda de Nord a schimbat sistemul de joc la meciul cu Danemarca şi era clar ca şi cu noi va aborda de aceeaşi manieră. " a declarat fostul internaţional.

"Situaţia noastră a devenit mai uşoară după ce a intervenit acea eliminare. Era clar că doar minutul în care se va marca va fi oarecum necunoscut.. Era clar că repriza a doua va fi la îndemâna noastră. Trebuia să nu ne precipităm. Am bănuit că se vor retrage şi am încercat să avem o circulaţie cât mai bună a balonului. E clar că încercăm să construim o generaţie şi suntem pe drumul cel bun. În momentul în care jucătorii intră pe teren şi respectă tricoul echipei naţionale, va fi greu ca cineva să ne bată", a continuat Mirel Rădoi potrivit Pro X.

În celălalt meci din grupa României, Danemarca a trecut de Finlanda cu scorul de 1-0.

Clasamentul Grupei a 8-a după partidele de luni se prezintă astfel: 1. Danemarca 9p, 2. Finlanda 7p, 3. România 6p, 4. Ucraina 3p, 5. Irlanda de Nord 2p, 6. Malta 1p.

Finlanda şi Irlanda de Nord au un meci în plus disputat faţă de celelalte echipe.

Naţionala noastră are programat următoarele meciuri pe 14 noiembrie, acasă cu Finlanda, respectiv pe 19 noiembrie, în deplasare cu aceeaşi oponentă - Irlanda de Nord.