Europa League. FCSB întâlneşte astăzi echipa elveţiană FC Lugano

Gruparea din capitală are nevoie de o victorie pentru a-şi asigura câştigarea Grupei G din cea de-a doua celei mai importante competiţii fotbalistice inter-cluburi ca valoare din Europa.
(PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)

FC Steaua Bucureşti va avea, joi, pe Arena Naţională din capitală, cu începere de la ora 22,05 un test important în ultima etapă a Grupei G din Europa League la fotbal. Jucătorii pregătiţi de Nicolae Dică vor trebui să ţină piept echipei elveţiene FC Lugano, în funcţie de rezultat stabilindu-se astfel dacă Roş-Albaştrii vor avea sau nu statutul de cap de serie.

În urma unei victorii în faţa grupării din Superliga elveţiană, vicecampioana României ar putea întâlni în primăvara europeană în urma tragerii la sorţi formaţii de top cum ar fi FC Napoli sau Borusia Dortmund, dar chiar şi din poziţia a doua va putea să stea faţă în faţa cu fosta vicecampioană a Europei, Atletico Madrid sau CSKA Moscova.

''Este un joc important pentru noi mâine seară, ţinând cont că ne dorim să obţinem primul loc în grupă. Avem nevoie de o victorie.'' a declarat Nicolae Dică într-o conferinţă de presă. Acesta a anunţat deasemenea jucătorii cu care va aborda acest ultim meci al Grupei G. Astfel, antrenorul grupării din Ghencea va avea un lot format din 17 jucători din care vor lipsi piese de bază cum ar fi Denis Alibec sau Budescu.

''Este greu să facem mari schimbări pentru meciul cu Lugano, ţinând cont că din cei 22 de jucători pe care îi avem pe listă cinci nu-i putem folosi, patru sunt accidentaţi şi unul, Budescu, suspendat. Din start vom avea doar 17 inşi pe foaia de joc, asta e o problemă pentru noi, dar ne vom descurca'' a spus fostul internaţional.

De partea cealaltă, italianul de pe banca tehnică a celor de la Lugano, Pierluigi Tami, a declarat că va menaja câţiva jucători în partida de joi seara, dar a sublinait în continuare că acest lucru nu înseamnă că formaţia sa porneşte cu gândul la înfrângere.

"Partida nu mai contează din punct de vedere al calificării, însă noi vrem să terminăm bine aceasta aventură pe care am avut-o în Europa League. A fost prima aventură a noastră, cred că am făcut o figură frumoasă şi sperăm să încheiem în aceeaşi notă..Faptul că FCSB joacă acasă pentru primul loc al grupei face ca ea să fie favorită mâine. Dar asta nu înseamnă că noi plecăm din start cu gândul că vom pierde." a spus Pierluigi Tami.