Europa League. Reacţiile celor doi antrenori - Dan Petrescu (CFR Cluj) şi Simone Inzaghi (Lazio Roma), după duelul de joi seara

Formaţia CFR Cluj a triumfat în partida cu gruparea italiană Lazio Roma din cadrul Grupei E a Europa League la fotbal. Duelul de pe Stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu' i-a avut ca marcatori pe Ciprian Deac (41 - penalty), Billel Omrani (75), respectiv Bastos (25). Scor final 2-1 (1-1).
Antrenorul român Dan Petrescu.
Antrenorul român Dan Petrescu. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)

Tehnicianul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu a făcut declaraţii cu privire la evoluţia jucătorilor săi de pe teren propriu în faţa echipei italiene Lazio Roma, la debutul în grupele Europa League la fotbal, o partidă plină de suspans care a adus grupării din Gruia primul loc în clasamentul Grupei E.

"Dacă Omrani nu dădea gol cred că eram toţi acum aici şi regretam. Eu am vorbit cu el şi i-am spus că ţin foarte mult la el, dar că nu are cum să fie titular dacă nu se antrenează bine. Repriza a doua a fost una foarte, foarte bună, chiar dacă s-a jucat într-un alt sistem. Oricine îşi doreşte să câştige cu Lazio, suntem la începutul acestei grupe, ne vor aştepta meciuri la fel de grele. În repriza a doua ne-am revenit cu toţii şi este o victorie foarte importantă pentru clubul CFR. Astăzi a fost, zic eu, o victorie meritată. Trebuie să facem o poză la clasament, sperăm să rămână aşa", a declarat Dan Petrescu pentru Digi Sport.

"A fost un meci de intensitate maximă, din păcate în prima repriză echipa a suferit puţin, poate şi din cauza schimbării sistemului, cu trei fundaşi centrali. Am lucrat doar trei zile în acest sistem. Dar cel mai important nu e sistemul, este atitudinea. Noi nu am avut o agresivitate bună în prima repriză şi ei au o valoare incredibilă, se vedea o calitate incredibilă la ei, dar cu toate acestea golul marcat de Deac a venit la timp pentru noi. Dacă rata cred că aş fi schimbat ceva la pauză. În repriza a doua cei trei fundaşi centrali şi-au făcut treaba foarte bine, toată echipa şi-a schimbat un pic nivelul". a continuat cel supranumit 'Bursucul', fostul tricolor al Generaţiei de Aur.

De partea cealaltă Simone Inzaghi a afirmat că ardelenii au avut noroc cu acel penalty controversat de la finalul primei reprize, care a reaprins flacăra în tabăra clujenilor.

"Trebuie să înţelegem după acest meci că dacă nu marchezi şi golul doi, este dificil să câştigi. CFR Cluj a primit un penalty dubios, iar la golul doi am comis o mare greşeală. Trebuie să văd paharul plin, pentru că prima repriză a fost bună, toţi au stat bine în teren", a spus acesta.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj ocupă prima poziţie în clasamentul Grupei E a Europa League, în cealaltă partidă Rennes şi Celtic terminând la egalitate, scor 1-1.

Pe 3 octombrie vor avea loc următoarele meciuri din grupă, Lazio - Rennes şi Celtic - CFR Cluj.