Europa: prognoza pentru al treilea trimestru se înrăutăţeşte [Refinitiv]

(Getty Images)

Companiile europene vor avea cele mai slabe venituri trimestriale din ultimii trei ani, în timp ce veniturile scad pentru prima dată de la începutul anului 2018, potrivit ultimelor date ale Refinitiv.

Prognoza subliniază îngrijorarea cu privire la deteriorarea sănătăţii economiilor europene.

Este de aşteptat ca firmele listate pe indicele regional STOXX 600 să raporteze o scădere de 2,2% în profitul pe acţiune pentru trimestrul al treilea, mai slab decât scăderea de 1,9% preconizată în urmă cu o săptămână şi cea mai mare scădere trimestrială din trimestrul al treilea din 2016, potrivit I/B/E/S Refinitiv.

Companiile suferă deja o recesiune corporativă după ce veniturile au scăzut în ultimele două trimestre, în condiţiile în care războiul comercial dintre SUA şi China, incertitudinea cu privire la Brexit lovesc economia Germaniei, cea mai mare din regiune, riscând o trimitere în recesiune tehnică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie