Excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de Guvern şi PNL amânate pentru 14 decembrie

Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)

Magistraţii Curţii Constituţionale au amânat, miercuri, pentru dta de 14 decembrie discutarea cele două obiecţii de neconstituţionalitate vizând Legea care modifică OUG 20 privind salarizarea, ridicate de guvern şi de PNL, relatează Mediafax. Motivul constă în depunerea târzie a rapoartelor, judecătorii CCR neavând suficient timp pentru studierea aprofundată a documentelor.

Cele două sesizări se referă la Legea privind aprobarea OUG nr. 20/2016, adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, pe 7 noiembrie, cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate de aproximativ 15%.

"S-a amânat pe 14 decembrie pentru aprofundarea studierii dosarelor. S-au depus rapoartele abia ieri (marţi, n.r) şi nu am avut timp toţi judecătorii să le vedem şi e nevoie de o aprofundare care să ducă la o soluţie corectă", a declarat miercuri preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

În consecinţă, sesizările Guvernului şi a PNL referitor la OUG 20 privind majorările salariale urmează să fie discutate pe 14 decembrie, zi în care este programată şi discutarea sesizării depuse de preşedintele Klaus Iohannis vizând legea prin care PSD a eliminat 102 taxe nefiscale, printre care şi taxa Radio TV.