Exerciţiile de război ale Chinei perturbă traficul navelor de containere către cele mai importante porturi din Taiwan

Strâmtoarea Taiwan
Strâmtoarea Taiwan (CNBC)

În timp ce Beijingul efectuează exerciţii de război în jurul Taiwanului, după o călătorie controversată pe insulă a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, navele de transport maritim evită principalele porturi din Taiwan, ceea ce ar putea duce la întârzieri în exporturile de bunuri electronice, informează Bloomberg.

Navele de containere şi alte vase ancorează pe mare pentru a evita exerciţiile militare ale Chinei în jurul insulei autoguvernate. Acest lucru se întâmplă în afara portului Kaohsiung din sudul Taiwanului, a explicat Jayendu Krishna, director adjunct al firmei de consultanţă Drewry Maritime Advisors.

"Navele vor evita să meargă la Kaohsiung în următoarele două-trei zile, deoarece acolo se află direct în linia de foc. Unele nave de transport în vrac uscat şi petroliere au fost rugate să ancoreze şi să aştepte ordine", a spus Krishna.

Între timp, Kaohsiung funcţionează în condiţii normale, deoarece China efectuează exerciţii la 15 mile distanţă de intrarea în port, potrivit vicepreşedintelui portului, Su Jiann-rong.

"Până acum nu a existat niciun impact din cauza exerciţiilor militare", a declarat el, adăugând că în port sunt disponibile cheiuri goale.

Strâmtoarea Taiwan este o rută cheie pentru lanţurile de aprovizionare, aproape jumătate din flota globală de containere trecând prin această cale navigabilă în acest an. În timp ce navele continuă să călătorească prin strâmtoare în timpul exerciţiilor militare, acestea navighează în jurul zonelor de exerciţii.

Unii armatori au interzis navelor lor să tranziteze strâmtoarea. Doi furnizori de gaze naturale lichefiate au informat navele să nu călătorească prin calea navigabilă până când nu pot confirma că exerciţiile militare s-au încheiat, potrivit unor comercianţi care au cunoştinţă de acest lucru.

Cel puţin două transportoare foarte mari de ţiţei, care se îndreptau spre Kaohsiung, au fost redirecţionate către portul Sha Lung, la capătul nordic al naţiunii insulare. Superpetrolierul Barakah şi-a schimbat destinaţia pe 2 august de la Kaohsiung la Sha Lung, în timp ce VLCC Ghinah şi-a schimbat, de asemenea, ruta pentru a evita zona exerciţiilor militare.

Kaohsiung este o poartă de acces majoră pentru navele care preiau cipuri de semiconductori taiwanezi şi este, de asemenea, locul unde rafinatorul de stat CPC Corp. produce produse petrochimice pentru a aproviziona producătorii din întreaga lume, au declarat experţii în transport maritim.

Krishna, directorul de la Drewry, a concluzionat spunând că întârzierile în escalele portuare de la Kaohsiung ar putea afecta în cele din urmă transporturile de electronice către SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe