Expert: Dosarele Twitter dovedesc că America se îndreaptă spre "teritoriul unui stat totalitar"

(Pixabay.com)

Mulţumită dezvăluirilor din dosarele Twitter, există dovezi că FBI şi alte agenţii au lucrat pentru a suprima "discursul legal", iar dacă acest tip de acţiune este lăsat să continue, Statele Unite se îndreaptă spre "teritoriul unui stat totalitar", a declarat Matthew Peterson, cofondatorul New Founding, într-un interviu acordat programului de colaborare Epoch Times-NTD "Newsmakers".

New Founding ajută oamenii şi organizaţiile să se poziţioneze pentru a evita ameninţările venite din partea Big Tech şi a "capitalului woke", iar Peterson are două decenii de experienţă în domeniul digital-media şi al consultanţei politice.

Întrebat ce se va întâmpla dacă traiectoria actuală a SUA va continua trei până la cinci ani, Peterson a menţionat: "Vom fi pe teritoriul unui stat totalitar, nu există nicio îndoială".

"Adică, amintiţi-vă, s-a ajuns până acolo încât guvernul a spus: 'Trebuie să găsiţi dovezi că există ruşi care influenţează alegerile pe Twitter'. Iar Twitter a spus: 'Nu, nu se întâmplă aşa ceva'.

Şi apoi [Twitter a trebuit] să tacă în legătură cu asta şi nici n-a putut măcar să se apere atunci când a ştiut că nu a existat nicio interferenţă rusă pe care să o poată găsi", a adăugat el.

Peterson a mai explicat că guvernul SUA a condus o naraţiune despre care ştia că nu este adevărată şi că este în "antiteză" cu principiile fondatoare ale Americii.

"[Acţiunile guvernului sunt] antiteza Americii. Fondarea Americii este practic contrazisă de ceea ce se întâmplă aici, iar şi iar. Şi dacă nu facem ceva în această privinţă, nu vom avea libertate de exprimare în această ţară", a avertizat Peterson.

FBI şi ştirile false

Peterson a subliniat că una dintre cele mai mari dezvăluiri din Dosarele Twitter - o colecţie de e-mailuri şi comunicări interne făcute publice de directorul general al companiei, Elon Musk - a fost că influenţa comunităţii de informaţii asupra Twitter a fost mai semnificativă decât şi-ar fi imaginat cineva.

"Ceea ce trebuie să realizezi mai întâi este că o mulţime de oameni din comunitatea de informaţii erau deja încorporaţi în Twitter. Atât de mult încât aveau propriul lor canal de chat Slack pentru oamenii care sunt de la FBI", a afirmat Peterson.

"Şi astfel, ceea ce vedeţi cu cenzura nu este doar un selectiv 'nu ne place tipul ăsta, nu ne place tipul acela'. Este promovarea unor naraţiuni pe scară largă, atât pro, cât şi contra, în mod repetat, din nou şi din nou şi din nou şi din nou", a continuat el, adăugând că guvernul american nu s-a limitat la a interzice din umbră şi a cenzura.

Ca răspuns la întrebarea referitoare la dezvăluirea dosarelor Twitter, Departamentul american al Apărării a folosit un canal secundar cu Twitter pentru a crea conturi false pentru a promova o anumită naraţiune în lumea arabă. Peterson a declarat că astfel de acţiuni arată o linie directă între guvern şi social media.

"Aşadar, ceea ce vedem sunt, din nou, canale directe din partea guvernului american - atât crearea cu adevărat de ştiri false, cât şi ştergerea a tot ceea ce nu le place. Iar oamenii trebuie să realizeze... ceea ce vedeţi este din nou o linie directă", a declarat Peterson.

În plus, Peterson a spus că, înainte de dosarele Twitter, guvernul SUA şi Twitter practic îi prosteau pe americani.

"Ar trebui să clarificăm faptul că toată lumea susţinea că acest lucru nu se întâmplă, nu-i aşa? Aşadar, întreaga lume era prostită de Twitter şi de prieteni care spuneau: 'Oh, nu. Noi nu interzicem pe nimeni din umbră. Ştiţi că toate astea sunt doar vorbe nebuneşti, de dreapta'.

Iar ceea ce au făcut dosarele Twitter a fost să ofere dovezi concludente, definitive, despre ceea ce se întâmpla de fapt. Iar ceea ce se întâmpla a fost şocant.

Cred că a fost mai rău decât credeau mulţi oameni obişnuiţi - şi chiar experţi - că a fost. Adică, Big Pharma avea o linie directă pentru a cenzura oamenii atunci când venea vorba de gândurile şi opiniile lor despre ceea ce se întâmpla cu vaccinul şi COVID? Bineînţeles, este faimoasa controversa cu laptopul lui Hunter Biden, în care organizaţiile de ştiri au fost cenzurate pur şi simplu, încălcând propriile reguli ale Twitter".

"Şi ceea ce vedem este o linie directă între guvern şi alte organizaţii puternice şi o organizaţie media, din nou şi din nou, care cenzurează oamenii, în esenţă, la bunul plac al celor puternici."

Peterson a spus că astfel de acţiuni ale guvernului şi ale mass-mediei complice nu sunt în declin. Dimpotrivă, a spus el, acestea "cresc în fiecare zi".

El a spus că este necesară o acţiune pentru a combate acest lucru şi pentru a readuce America la principiile sale călăuzitoare de libertate de exprimare şi guvern limitat. [Potrivit Wikipedia, în filosofia politică, un guvern limitat este un guvern ale cărui puteri sunt limitate de Constituţie. Ţările cu guverne limitate au mai puţine legi cu privire la ceea ce pot şi nu pot face indivizii şi întreprinderile - n.r.] .

"Ceea ce trebuie să vedem este o rezistenţă din ce în ce mai mare folosind legea şi alte forţe puternice care luptă împotriva acestui lucru. Şi asta începe cu expunerea a ceea ce Elon Musk a expus deja, dar care acum este ascuns publicului american în aceste fişiere Twitter."

Dosarele Twitter

De când a preluat conducerea Twitter, Musk a exprimat în mod constant nevoia de transparenţă cu privire la ceea ce s-a întâmplat în culisele companiei tehnologice. În acest scop, el, prin intermediul câtorva jurnalişti, a făcut publice e-mailuri secrete şi discuţii despre interzicerea din umbră sau eliminarea conturilor care nu se conformau liniei partidului.

Ca răspuns la acuzaţiile de coluziune între FBI şi Twitter, FBI a declarat pentru Fox News:

"Corespondenţa dintre FBI şi Twitter nu arată nimic mai mult decât exemple ale angajamentelor noastre tradiţionale, de lungă durată şi în curs de desfăşurare între guvernul federal şi sectorul privat, care implică numeroase companii din mai multe sectoare şi industrii."
"După cum reiese din corespondenţă, FBI furnizează informaţii critice sectorului privat în efortul de a le permite să se protejeze pe ei şi clienţii lor".

Biroul Naţional de Presă al FBI a răspuns în mod similar la solicitarea de comentarii a The Epoch Times: "FBI se angajează în mod regulat cu entităţi din sectorul privat pentru a furniza informaţii specifice activităţilor subversive, nedeclarate, secrete sau criminale ale actorilor străini cu influenţă malignă identificaţi."

"Nu se bazează pe conţinutul unui anumit mesaj sau naraţiune. Entităţile din sectorul privat iau în mod independent decizii cu privire la acţiunile pe care le întreprind, dacă este cazul, pe platformele lor şi pentru clienţii lor, după ce FBI le-a notificat."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii