Explozie puternică zguduie un district din Manhattan, NYC

O explozie puternică a zguduit aglomeratul district Chelsea din Manhattan, în New York City (NYC), rănind cel puţin 29 de persoane. Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a confirmat că explozia a fost un act intenţionat.
Pompierii stau în apropierea locului unei explozii în Manhattan,  New York, 17 septembrie 2016.
Pompierii stau în apropierea locului unei explozii în Manhattan, New York, 17 septembrie 2016. (Captură Foto)

Discutând cu presa sâmbătă seara după o explozie pe Strada 23 în districtul Chelsea din Manhattan, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a precizat că incidentul s-a soldat cu un număr semnificativ de răniţi.

“În această seară, NYC a fost lovit de un incident grav”, a declarat Blasio reporterilor în apropierea locului exploziei. “Nu mai este vreo ameninţare credibilă sau specifică în acest moment”.

Blasio a declarat că explozia a fost un act intenţionat, dar în acest moment nu există nicio dovadă că incidentul are legătură cu terorismul sau cu explozia unei bombe artizanale în New Jersey, ce a avut loc în cursul zilei de ieri.

Comisarul Poliţiei din New York, Jimmy O’Neil, a declarat că încă nu a fost determinată cauza exactă a exploziei – care a provocat 29 de răniţi – adăugând că ofiţerii mai investighează încă un dispozitiv descoperit la câteva străzi distanţă.

Un oficial anonim din cadrul forţelor de ordine a declarat pentru Associated Press că cel de-al doilea dispozitiv părea să fie o oală sub presiune din care ieşeau fire conectate la un telefon mobil.

Poliţia din NYC a sfătuit şoferii din zonă să se aştepte la blocaje rutiere serioase. De asemenea, publicului i s-a cerut să evite zona.

În plus, explozia unei bombe artizanale în New Jersey a dus la suspendarea unei competiţii sportive de caritate, numită Semper Five. Explozia a avut loc în apropierea traseului unde trebuiau să aibă loc alergările.

Ca o măsură de precauţie, Departamentul Poliţiei din New York a declarat că a intensificat măsurile de securitate în unele zone ale oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe