Explozii puternice în Istanbul şi Sarikamis, soldate cu 4 morţi şi 18 răniţi

Patru persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite în două explozii separate în Turcia. O maşină capcană în Istanbul a vizat forţele de securitate, pe când militanţii PKK au fost acuzaţi că au manevrat greşit explozibili în sud-est.
Poliţia turcă examinează scena unui atac cu o maşină capcană în apropiere de o unitate militară în Istanbul, 12 mai 2016.
Poliţia turcă examinează scena unui atac cu o maşină capcană în apropiere de o unitate militară în Istanbul, 12 mai 2016. (Captură Foto)

O explozie puternică a zguduit sud-estul Turciei în cursul zilei de joi, ucigând patru persoane şi rănind cel puţin 10. Conform Ministerului de Interne din Ankara, explozia a avut loc când militanţii PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan”) au încărcat explozibili într-un camion furat.

“Explozibilii s-au detonat prematur”, a declarat ministerul, adăugând că “răniţii au fost civili, conform datelor iniţiale”.

Cele patru persoane ucise se ocupau aparent cu construirea de bombe în oraşul Sarikamis, la aproximativ 25 km de oraşul Diyarbakir, unde martorii au declarat că a fost auzită puternica explozia. PKK a fost acuzat că desfăşoară în mod regulat atacuri cu bombe împotriva forţelor de securitate turceşti din regiune.

Explozie în Istanbul

Explozia din Sarikamis, a fost urmată la doar 4 ore de un atac cu o maşină capcană în Istanbul, soldat cu opt persoane rănite. Atacul a avut loc în districtul Sancaktepe şi până acum niciun grup nu şi-a asumat răspunderea. Totuşi, autorităţile suspectează că forţele de securitate au fost ţinta. Cinci dintre cei opt răniţi au fost soldaţi.

Turcia a fost lovită de o serie de atacuri cu bombe în ultimul an, inclusiv două atacuri sinucigaşe în zonele turistice ale Istanbulului. Pentru acele atacuri a fost învinuit grupul jihadist Statul Islamic. Alte două atacuri cu maşini capcană în capitala Ankara, revendicate de ramuri ale grupului PKK, au provocat moartea a zeci de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe