Exportul de aur din Elveţia către Asia: 600 de tone

Lingouri de aur
Lingouri de aur (THOMAS COEX / AFP / Getty Images)

Potrivit ultimelor calcule ale Administraţiei Vamale Elveţiene, această ţară a exportat un total de peste 600 de tone de aur către Asia în prima jumătate a acestui an. De la începutul acestui an, Administraţia Vamală Elveţiană este obligată să furnizeze mai multe informaţii detaliate despre comerţului internaţional cu aur şi argint. În fiecare lună, aceasta publică o actualizare a cantităţilor de metale preţioase exportate şi importate din alte ţări.

În luna iunie, o cantitate netă de 55,78 de tone de aur au plecat din Elveţia către ţările asiatice, ridicând totalul exporturilor de aur către Asia, în prima jumătate a anului, la 603,38 de tone. O cantitate mică de aur s-a îndreptat spre Orientul Mijlociu, exporturile nete din prima jumătate a anului ajungând la 6,9 tone.

Regiunile care au furnizat aur Elveţiei în prima jumătate a anului 2014 au fost: Europa (395,21 de tone), America de Sud (227,44 de tone), America de Nord (111,33 de tone) şi Africa (87,9 de tone). Asia Centrală şi America Centrală au exportat o cantitate netă de 39,6 şi respectiv 13,65 tone de aur către Elveţia.