Fără tovarăşul Dodon. PAS, Platforma DA şi PDM refuză să meargă la consultările lansate de preşedintele în exerciţiu

Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Partidul Acţiune şi Solidaritate a anunţat, marţi, că nu va participa la consultările lansate de Igor Dodon care a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa Maiei Sandu.

Liderul fracţiunii PAS, Igor Grosu, a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă că partidul se va întâlni cu Dodon numai dacă sunt întrunite condiţii pentru a dizolva Parlamentul sau se propune candidatura altui prim-ministru.

„Igor Nikolaevici trebuie să transmită puterea cât mai repede. Noi vom continua discuţiile despre proiecte importante, multe dintre ele urgente, restante, despre soarta guvernului etc. fără tovarăşul Dodon, nu mai avem ce discuta cu el”, a subliniat deputatul Platformei DA Alexandr Slusari.

Partidul Democrat care recent s-a retras de la guvernare, a anunţat de asemena, marţi, că nu va mearge la consultările iniţiate de Igor Dodon. În prezent, formaţiunea s-a alăturat partidului PAS şi Platformei DA, care refuză discuţiile cu Dodon şi pledează pentru alegeri anticipate.

În timpul campaniei electorale, Igor Dodon se declarase pentru dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate, dar nu a mai revenit la aceste propuneri după primul tur al alegerilor prezidenţiale.

După înfrângerea categorică în alegerile de duminică, Igor Dodon a invitat fracţiunile parlamentare şi grupurile de deputaţi la consultări pentru „a menţine stabilitatea social-economică şi cea politică, dar şi pentru a face faţă în continuare crizei pandemice globale”, încercând să consolideze poziţia socialiştilor în Parlament şi a guvernului Chicu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe