Farul Constanţa a câştigat duelul cu Rapid Bucureşti, în Cupa României

Liderul ierarhiei campionatului intern a dispus la scor periculos de Rapid, pe terenul celei din urmă, într-un meci din cadrul Grupei C a Cupei României la fotbal. Scor final 2-0 (1-0).
Farul Constanţa - Rapid Bucureşti 2-0   (1-0), în Grupa C a Cupei   României la fotbal.
Farul Constanţa - Rapid Bucureşti 2-0 (1-0), în Grupa C a Cupei României la fotbal. (Farul Constanţa/facebook)

Derby-ul dintre primele două clasate ale campionatului intern, Farul Constanţa şi Rapid Bucureşti, disputat miercuri seara în Giuleşti, s-a terminat cu victoria grupării de la malul Mării Negre.

Băieţii lui Gică Hagi au câştigat cu scorul de 2-0 (1-0) prin golurile marcate de Carlo Casap (45+4 - penalty), după un fault comis de Mattias Kait la Luca Andronache, respectiv reuşita lui Adrian Mazilu (90+7).

„A fost greu, din toate punctele de vedere. Ne aşteptam la asta, ştiam ce potenţial au, dar cred că am pregătit bine meciul. Am fost inspiraţi. Este o victorie frumoasă, care ne dă încredere şi ne meţine în lupta pentru calificarea mai departe”, a declarat Hagi, la finalul partidei.

De menţionat că în minutul 47, arbitrul Horaţiu Feşnic a acordat penalty pentru giuleşteni, în urma unui duel între Alexandru Albu şi Andrei Borza, dar apoi a revenit asupra deciziei după vizionarea imaginilor video.

„Suntem supăraţi, mai ales că vine o înfrângere după un derby, în care noi ne doream să ne luăm revanşa, să trecem cu bine şi să câştigăm acest meci, să arătăm suporterilor că a fost o greşeală.

Din păcate, e un moment dificil, o săptămână... nici nu mai spun cum. N-avem nici noroc în perioada asta. Sunt două meciuri până la urmă, unul în campionat şi unul în cupă. Este o săptămână dificilă.

Cred că dacă dădeam gol în prima repriză, altul era rezultatul. Ce nu mi-a plăcut astăzi e că în faţa porţii ratăm foarte mult. Avem nevoie de foarte multe ocazii să înscriem. Ocaziile au fost create, iar noi tot nu am reuşit să înscriem.

E o perioadă în care mingea nu vrea să intre în poartă. Părerea mea e că avem ghinion. Dacă e să analizezi meciul, am dominat în unele momente.

Înfrângerea e înfrângere, nu mă gândesc în faţa cui. Pentru mine şi pentru echipa mea mă gândesc. La cum a arătat jocul, nu meritam să pierdem. Nu mai punem golul din minutul 90+7, eram toţi în careul lor şi căutam egalarea. În prima repriză, meciul a fost la discreţia noastră.

Pot spune şi asta (n.r. că meciul cu FCSB i-a mişcat), nu e uşor să treci peste o astfel de înfrângere, mai ales că a venit într-un moment bun al nostru. Văd că ne-a debusolat puţin. Sămbătă sper să fim pregătiţi, pentru că e un meci important.

Sper să am cât mai mulţi jucători valizi, pentru că avem deja câteva probleme medicale. Sper că reuşesc să fac un lot astfel încât putem aborda cum trebuie meciul.

Sunt de acord (n.r. cu protestul suporterilor). Fanii noştri trebuie să primească mult mai mult respect. Ceea ce s-a întâmplat mi s-a părut o bătaie de joc.

Ceea ce îmi doresc e ca echipa să dea totul 100% şi după mă gândesc la rezultat. Să vedem (n.r. dacă vine bine pauza).

Mă bucur pentru cei doi (n.r. convocaţi, Antonio Sefer, Horaţiu Moldovan), sper să facă treabă bună pentru echipa naţională. (n.r. ce i-ai spus lui Sefer?) Să facă treabă bună”, a comentat la rândul său tehnicianul nou-promovatei, Adi Mutu, după meci.

În prima etapă, Rapid a trecut de CSC Dumbrăviţa cu 4-1, iar Farul a remizat cu CSM Alexandria, 2-2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport