Faza pe scrisori: Dăncilă încearcă să-i sperie pe români că Iohannis îi va lăsa fără bani de mâncare şi medicamente

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Cu doar câteva zile înaintea duelului final cu preşedintele Klaus Iohannis pentru Cotroceni, social-democraţii, potrivit Digi 24, au început să distribuie o scrisoare semnată de prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă, în care aceasta îi sperie pe români că PNL va instaura o dictatură în ţară şi că vor rămâne fără bani de mâncare şi medicamente.

Textul scrisorii este următorul:

Dragi români,

Aceste alegeri sunt despre ce punem pe masă mâine şi cum ne creştem copiii într-o ţară din care să nu mai vrea să plece. La votul de pe 24 noiembrie, alegeţi să ţineţi capul sus în faţa celor ce vor să ne îngreuneze traiul, în faţa acestei dictaturi care ameninţă să se instaureze! Alegeţi să-i judecaţi pe cei ce vă cer votul după ce au făcut în aceşti ani şi cât respect v-au arătat!

Eu, Viorica Dăncilă, şi Partidul Social Democrat nu vom înceta niciodată să luptăm pentru o zi de mâine mai bună, în care niciun român să nu stea cu teama că Iohannis şi ai lui îi vor lua şi ultimii bani de mâncare sau medicamente.

Dragi români, pe 24 noiembrie, votaţi cu inima, pentru prezent şi viitor, pentru noi şi generaţiile ce vin, pentru respect şi unitate între ai noştri!

Reamintim că, pe parcursul actualei campanii prezidenţiale, PSD a fost acuzat în mai multe rânduri de desfăşurarea unei campanii de fake news. De altfel, Dragoş Tudorache, europarlamentar al Alianţei USR-PLUS şi membru al Biroului Naţional PLUS, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unei intervenţii telefonice la Digi 24, că alianţa va depune plângere penală împotriva PSD după ce Facebook-ul a fost invadat de afişe false “branduite” cu sigla USR-PLUS, prin care votanţii lui Dan Barna sunt sfătuiţi fie să nu voteze în turul 2 al prezidenţialelor, fie să pună ştampila pe Viorica Dăncilă.

În plus, nu doar Alianţa USR-PLUS s-a plâns de fake news-uri. Astfel, pe paginile lor oficiale de Facebook, liberalii au denunţat un mesaj atribuit în mod fals ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, a cărui pagină a fost clonată.