FBI ancheteaza News Corp pentru interceptare in incidentul 11 septembrie

Magnatul de origine australiană Rupert Murdoch.
Magnatul de origine australiană Rupert Murdoch. (ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / Getty Images)

Biroul Federal de Investigatii va ancheta acuzatiile potrivit carora compania media News Crop a lui Rupert Murdoch Rupert a interceptat convorbirile telefonice ale victimelor atentatului din 11 septembrie in Statele Unite, conform unei declaratii a FBI facuta joi.

"Vom ancheta acuzatiile mentionate in scrisoarea lui Peter King ieri" a declarat o sursa din interiorul FBI citata de VOA, care a cerut sa ramana neindentificata.

King, un congresman apartinand Partidului Republican, din New York, a cerut ancheta dupa ce tabloidul britanic The Daily Mirror a admis ca ar putea sa existe interceptari ale victimelor atentatului din 11 septembrie.

News Corp a refuzat orice comentariu privind ancheta FBI.

The Daily Mirror a raportat ca ziaristii de la News of the World au oferit bani unui politist din New York in schimbul convorbirilor private ale victimelor atacului din 11 septembrie 2011.

The Daily Mirror, citand o sursa neidentificata, a declarat ca ziaristii incercau sa gaseasca numerele de telefon ale celor omorati cat si detalii ale apelurilor telefonice facute sau primite in zile premergatoare atacului.

Directorul News Corp, Rupert Murdoch, a inchis saptamana trecuta tabloidul News of the World, cel mai popular din Marea Britanie, dupa un scandal starnit de acuzatiile ca ziaristii sai au accesat casutele de voice mail a unor mii de persoane, de la victime ale unor crime, pana la familii ale soldatilor britanici omorati in razboaie.

The Daily Mirror a raportat ca ofiterul de politie din New York contactat de ziaristi, care acum lucreaza ca detectiv privat, a refuzat oferta pe motiv ca "ar fi aratat urat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe