FBI investighează cazul a trei adolescente americane care ar fi încercat să se alăture grupării Statul Islamic

(SAUL LOEB / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.10.2014

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a deschis o anchetă în legătură cu trei adolescente americane care ar fi încercat să se alăture grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, informează miercuri CBS News, preluat de RIA Novosti.

Potrivit sursei citate, FBI-ul a declarat că investighează posibilitatea ca fetele din Denver, cărora li s-a dat de urmă la Frankfurt, în Germania, să fi încercat să plece în Siria pentru a se alătura militanţilor SI.

Un oficial american a declarat pentru ABC News că adolescentele intenţionau 'să-şi îndeplinească un vis ca urmare a unei campanii media' lansate de grupări jihadiste din Siria.

FBI-ul a confirmat marţi incidentul. 'Divizia FBI din Denver cunoaşte această situaţie şi a participat la aducerea persoanelor în cauză înapoi la Denver', a afirmat Suzie Payne, un purtător de cuvânt al FBI. 'Minorele sunt în siguranţă şi se află împreună cu familiile lor', a mai spus ea.

Un oficial american a declarat pentru Associated Press că fetele se îndreptau către Turcia în drumul spre Siria şi că investigatorii verifică dovezile, inclusiv cele din computerele fetelor.

Cele trei fete, toate cu vârsta sub 18 ani, au fost date dispărute săptămâna trecută. Ele şi-au părăsit locuinţele şi au călătorit din Colorado la Chicago şi apoi la Frankfurt. Două dintre fete sunt de origine somaleză, iar una este de origine sudaneză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor