FBI percheziţionează “insula orgiilor” a lui Epstein din Caraibe

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein (Rick Friedman/Corbis/Getty Images)

Agenţi FBI au percheziţionat luni “insula orgiilor” a lui Jeffrey Epstein, potrivit unor rapoarte. Agenţii au ajuns cu şalupe rapide la reşedinţa finanţatorului pedofil decedat cu scopul de a colecta informaţii suplimentare în cadrul investigaţiei în desfăşurare.

Potrivit publicaţiei The Daily Mail

Percheziţia a avut loc după ce, vineri, au fost publicate 2.000 de pagini de documente care detaliază acuzaţii cumplite privind abuzuri sexuale asupra unor minore, intensificând şi mai mult presiunile asupra cazului deschis de guvern împotriva lui Epstein pentru trafic [de minore] pentru sex.

Un martor anonim care a filmat percheziţia, a precizat că se afla pe o ambarcaţiune cu câţiva invitaţi când au observat că au ajuns agenţii FBI pe insulă.

Sâmbătă, Epstein a fost găsit mort în celula sa din Centrul Corecţional Metropolitan din Manhattan, după ce aparent s-ar fi sinucis prin spânzurare. Epstein a fost acuzat luna trecută de trafic de persoane pentru sex.

Totuşi, medicul legist al statului New York a precizat că sunt necesare investigaţii suplimentare pentru a confirma dacă sinuciderea este cauza morţii pedofilului.

Presupusa sinucidere a avut loc la doar câteva ore după ce un număr masiv de documente a fost desecretizat într-un caz legat de Epstein, în care una dintre victime a declarat că a fost forţată să întreţină raporturi sexuale cu persoane de profil înalt, inclusiv fostul senator George Mitchell (democrat), fostul guvernator al statului New Mexico, Bill Richardson (democrat), printre alţii.

Unele rapoarte au precizat că Epstein nu s-a aflat pe lista de monitorizare a sinucigaşilor, deşi acesta a fost găsit aproape inconştient pe podeaua celulei sale cu urme la gât în luna iulie, aparent în urma unei presupuse tentative de sinucidere - deşi unele rapoarte au sugerat că ar fi putut fi o tentativă de asasinare a pedofilului. Una dintre scuze este aceea a numărului limitat al gardienilor la centrul respectiv.

Epstein a fost arestat în 6 iulie pentru presupus trafic sexual cu minore în New York şi Florida, în perioada 2002-2005.

Noile acuzaţii susţin că Epstein “a exploatat zeci de minore în cadrul unei scheme deja cunoscute: le plătea în numerar pentru ‘masaje’ şi apoi le molesta sau abuza sexual în vila sa din Upper East Side sau în reşedinţa din Palm Beach”. Se pare că angajaţi şi asociaţi ai lui Epstein recrutau fete minore pentru acesta, iar unele dintre victime chiar au devenit la rândul lor recrutori. Unele fete aveau chiar vârsta de 14 ani şi, conform declaraţiilor poliţiei, Epstein ştia că erau minore.

Fostul preşedinte american Bill Clinton a vizitat insula lui Epstein de mai multe ori, potrivit Virginiei Roberts, una dintre femeile care l-au acuzat pe Epstein că a molestat-o când era minoră. Ea a afirmat că nu l-a văzut pe Clinton făcând sex, spre deosebire de prinţul Andrew al Marii Britanii, un alt caz legat de Epstein.

În 2017, fostul agent al serviciilor secrete Dan Bongino a ameninţat că va dezvălui noi detalii despre cele 26 de călătorii documentate ale fostului preşedinte american Bill Clinton la bordul avionului privat al pedofilului Epstein, supra-numit “Lolita Express” de către mass media.

Potrivit unor surse, Bill Clinton a făcut mai multe călătorii cu “Lolita Express” împreună cu o actriţă de filme porno, al cărei nume ar fi apărut în agenda telefonică a lui Epstein în grupul “masaje”, potrivit jurnalelor de bord obţinute de publicaţia Gawker. Informaţiile arată de asemenea că, în peste 12 zboruri, Bill Clinton s-a aflat împreună cu o femeie despre care procurorii federali consideră că a procurat minore în scop sexual pentru Epstein şi prietenii săi şi care a acţionat ca “potenţial co-conspirator” la crimele acestuia.

Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru un singur cap de acuzare, solicitare de sex cu o minoră, şi a petrecut 13 luni în spatele gratiilor, fiind înregistrat ca agresor sexual de gradul 3 (care este considerat cel mai mare grad de risc pentru comiterea de noi abuzuri sexuale). Într-o serie de articole publicate de Miami Herald anul trecut, a fost detaliat modul în care procurorii au lucrat cu avocaţii apărării pentru a se asigura că Epstein primeşte o pedeapsă atât de uşoară.

Scandalul Epstein o implică şi pe Ghislaine Maxwell, o fostă iubită a pedofilului, fiica mogulului Robert Maxwell. Maxwell, decedat în 1991, a fost unul dintre cei mai controversaţi magnaţi media, fiind acuzat printre altele de legături cu agenţia Mossad.