FBI redeschide investigaţia asupra serverului privat al lui Clinton

După ce în urmă cu câteva luni a închis cazul împotriva lui Hillary Clinton pentru utilizarea adresei personale de email pentru sarcini oficiale de stat, FBI-ul a anunţat că redeschide investigaţia.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. (Captură Foto)

FBI va redeschide investigaţia asupra utilizării de către Hillary Clinton a unui server privat de email în perioada în care era Secretar de Stat.

Într-o scrisoare către Congresul SUA, directorul FBI James B. Comey a dezvăluit că biroul a aflat de existenţa unor noi emailuri legate de investigaţie.

„Vă scriu pentru a vă informa că echipa de investigaţie şi eu însumi suntem de acord că FBI ar trebui să ia măsuri investigative corespunzătoare pentru a permite investigatorilor să reexamineze aceste emailuri pentru a determina dacă conţin informaţii secrete, precum şi pentru a evalua importanţa lor pentru investigaţia noastră”, a scris Comey.

Anterior, Comey a declarat că investigaţia a fost închisă, dar a precizat că „împrejurările recente” l-au determinat să îşi completeze mărturia.

Comey nu a oferit un termen limită pentru finalizarea investigaţiei.

Jason Chaffetz, preşedintele republican al Comitetului de Supraveghere din cadrul Camerei Reprezentanţilor, a confirmat că directorul FBI redeschide cazul împotriva lui Clinton, deşi scrisoarea susţine în mod specific că noile informaţii vor fi evaluate.

Clinton a rămas optimistă în ciuda remarcilor lui Comey. Luând cuvântul la un eveniment de campanie în Iowa, ea a cerut directorului FBI să publice toate informaţiile noi legate de anchetă.

„Poporul american merită să afle imediat faptele, în întregime. Însuşi directorul a declarat că nu ştie dacă emailurile menţionate în scrisoarea sa sunt semnificative sau nu”, a declarat reporterilor candidatul democrat la prezidenţialele americane.

„Sunt încrezătoare că, indiferent care sunt emailurile, ele nu vor schimba concluzia la care s-a ajuns în luna iulie”, a adăugat Clinton.

„Mai mare decât Watergate”

La un miting de campanie în New Hampshire, candidatul republican prezidenţial Donald Trump a declarat că, de fapt, comportamentul lui Clinton „ameninţă securitatea Statelor Unite”.

Trump a precizat că are un mare respect pentru decizia FBI şi a Departamentului Justiţiei. Cele două „doresc acum să aibă curajul pentru a îndrepta greşeala oribilă pe care au făcut-o” la finalizarea anterioară a investigaţiei lor, a declarat miliardarul republican.

„Nu trebuie să o lăsăm să îşi aducă schema criminală în Biroul Oval”, a declarat Trump despre Clinton, adăugând: „Această situaţie este mai mare decât Watergate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe