Femeie monitorizată pentru Ebola moare în New YorkMembrii unei echipe medicale speciale se pregătesc să pătrundă în salonul African Queen Hair Braiding din Brooklyn, New York, 18 noiembrie 2014.
Membrii unei echipe medicale speciale se pregătesc să pătrundă în salonul African Queen Hair Braiding din Brooklyn, New York, 18 noiembrie 2014. (Captură Foto)

O femeie monitorizată pentru ebola după întoarcerea din vestul Africii a murit într-un salon de coafură din Brooklyn, New York, din cauza unui aparent infarct miocardic, au declarat marţi autorităţile.

Echipele medicale, îmbrăcate în costume de protecţie, au pătruns în salonul African Queen Hair Braiding de pe Belmont Avenue, în Brownsville, în jurul orei 2:45 p.m.

Costa, un bărbat care lucrează într-o clădire alăturată salonului, a declarat că femeia decedată sângera puternic nazal şi bucal.

Angajaţi ai departamentului pentru sănătate şi ai departamentului de pompieri au curăţat salonul de sânge, l-au decontaminat şi au declarat că nu mai există riscul infectării altor persoane.

Femeia de 40 de ani, care nu a fost identificată, s-a întors dintr-o călătorie în Africa de Vest cu 18 zile în urmă.

Ea nu a manifestat niciunul dintre simptomele virusului şi oficialii sănătăţii au declarat că testează corpul acesteia din motive de precauţie.

În octombrie, oraşul New York a anunţat că va monitoriza activ sute de călători care se întorc din ţările lovite de ebola în Africa de Vest – în principal Guineea, Liberia şi Sierra Leone – prin menţinerea contactului cu aceştia în timpul perioadei de incubaţie a virusului de 21 de zile.

La începutul lunii, dr. Craig Spencer, care a fost prima şi singura persoană diagnosticată până acum cu ebola în New York, a fost declarat sănătos după 19 zile de tratament intensiv la Spitalul Bellevue.