Fifor, nou atac la Iohannis: România absoarbe mai puţini bani europeni din cauza blocajelor preşedintelui

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, l-a acuzat duminică pe preşedintele Iohannis că a blocat funcţionarea Guvernului Dăncilă refuzând numirea miniştrilor interimari, tocmai când “zac proiecte de investiţii” pe masa ministerelor fără titulari.

În viziunea lui Fifor, aceasta este cauza pentru care România “absoarbe mai puţini bani europeni”. Acuzaţiile lui Fifor vin în contextul în care absenţa interimarilor ar fi o chestiune de zile, în vreme ce Opoziţia acuză că în cei trei ani de guvernare PSD absorbţia fondurilor europene a fost extrem de redusă.

“Curtea Constituţională a stabilit că domnul Iohannis a blocat Guvernul şi îl obligă să emită ‘de îndată’, adică IMEDIAT, decretele de desemnare a miniştrilor interimari.

Sunt deja 5 zile de la decizia Curţii şi 26 de zile de când ar fi trebuit să facă numirile interimarilor.

În tot acest timp, pe masa fără titular de la Ministerul Mediului, de pildă, zac şase proiecte de investiţii pentru alimentare cu apă în valoare de 1,5 miliarde euro, din fonduri europene.

Din cauza blocajelor preşedintelui, România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni şi comunităţi întregi de români sunt private de la dezvoltare.

Acesta e ‘preşedintele’ care vă propune ironic ‘România normală’! Spun ‘ironic’ pentru că într-o Românie normală, cetăţenii ar trimite direct acasă un astfel de preşedinte! Aveţi ocazia să o faceţi prin vot la alegerile din noiembrie!”, a comentat liderul PSD, pe pagina sa de Facebook.