Fifor o loveşte fără milă pe Dăncilă, după ce fusese unul dintre cei mai apropiaţi susţinători ai săi

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor încearcă să intre în graţiile noii conduceri a partidului şi o loveşte fără menajamente pe Viorica Dăncilă, deşi a fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai săi. Astfel, într-o declaraţie la Antena 3, Fifor încearcă să confirme acuzaţia lansată la adresa fostei şefe PSD de noul secretar general interimar Paul Stănescu, privind candidatura la prezidenţiale.

Mihai Fifor a precizat că se vede nevoit să îi dea dreptate lui Paul Stănescu, "până la un punct", arătând că Viorica Dăncilă nu intenţiona să candideze.

"După o şedinţă de coaliţie, doamna prim-ministru ne-a anunţat pe toţi că doreşte totuşi să convoace Congres şi doreşte să facă asta cât de repede, deşi iniţial discuţia fusese că nu va avea loc unul. Atunci Paul Stănescu a făcut un pas lateral. (...) Am participat şi la întâlnirea de la Cotroceni, la acea rundă de consultări de la Cotroceni şi, într-adevăr, discuţia aceea a avut loc cu preşedintele. Nu ştiu ce s-a discutat pentru că a fost un tête-à-tête. S-au schimbat multe lucruri în câteva zile. Decizia privind congresul, a existat apoi decizia doamnei prim-ministru de a candida la prezidenţiale. (...) A fost o vară epică", a adăugat fostul secretar general al PSD.

Reamintim că Paul Stănescu a susţinut că, după alegerile europarlamentare, s-a înţeles cu Viorica Dăncilă să nu fie organizat congres în 2019, iar fosta şefă PSD să nu candideze la Preşedinţie. Baronul pretinde că Dăncilă a încălcat înţelegerea cu el după o întrevedere tête-à-tête avută cu preşedintele Klaus Iohannis. Detalii aici.

În apărarea sa, Dăncilă a negat vehement acuzaţiile, a criticat atitudinea colegului său, şi a reiterat faptul că nu va candida pentru o funcţie în conducerea centrală la viitorul congres, ci doar pentru şefia organizaţiei de femei. Mai mult, fosta şefă PSD a precizat că nu iese din discuţie o posibilă excludere din partid, o veche "cutumă" a partidului care vizează foştii săi lideri. Detalii aici.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că i se pare "foarte ciudată abordarea" secretarului general interimar al PSD. "Nu. PSD-ul a convins-o pe doamna Dăncilă să candideze şi cred că mai bine întrebaţi de acolo de ce au făcut-o, fiindcă rezultatul este bine-cunoscut", a punctat şeful statului.