Filantroapa Doris Buffet despre dansatorii Shen Yun: „Sunt minunaţi”

Doris Buffett (D) şi Josiah Rowe la spectacolul Shen Yun Performing Arts din Washington, Kennedy Center Opera House.
Doris Buffett (D) şi Josiah Rowe la spectacolul Shen Yun Performing Arts din Washington, Kennedy Center Opera House. (Yang Chen / The Epoch Times)

Doris Buffett, filantroapă, fondatoare şi finanţatoare a Fundaţiei Lady Sunshine, şi Iosia Rowe, un fost editor de ziar, s-au aflat la Opera Kennedy Center, pe 25 martie pentru spectacolul de la matineu oferit de Shen Yun Performing Arts, trupa de dans clasic chinez şi spectacol muzical de cel mai înalt nivel mondial.

"l-am adorat", a declarat d-na Buffett când a fost întrebată dacă i-a plăcut spectacolul trupei New York-eze.

Au fost multe aspecte ale spectacolului pe care doamna le-a apreciat.

"A fost plin de culoare, priceperea nemărginită de care au dat dovadă şi delicateţea doamnelor în acele costume frumoase, au fost remarcabile", a spus ea.

Frunzele de Lotus, sceneta în care fecioarele sunt delicate şi neastâmpărate, i-a mers direct la inimă: "A fost întra-adevăr magnific. Nu ştiu cum reuşesc, dar sunt uimitori”.

Shen Yun pleacă în turneu cu o orchestră de instrumente vestice clasice şi precum şi instrumente chinezeşti tradiţionale, cântând piese originale. Dna Buffett a simţit cum muzica completează spectacolul, spunând că a fost „încă un lucru care a minunat-o”

Doamna Buffett a declarat că a auzit despre Shen Yun cu vreo doi ani în urmă şi a fost foarte încântată că ea şi domnul Rowe, şi-au găsit timp să vizioneze spectacolul din acest an.

"Cred că oricine ar putea vedea acest spectacol [Shen Yun] va fi fericit” a spus ea.

Spectacolul Shen Yun are la bază 5.000 de ani de cultură chineză, incluzând şi scene care descriu persecuţia partidului comunist chinez contemporan asupra practicii de cultivare a minţii şi trupului, Falun Gong.

Poveştile conţin declaraţii care sunt "bine făcute" a spus Rowe. El a spus că era conştient de lipsa de libertate de exprimare din China de azi.

Dna Buffett a fondat şi finanţează Fundaţia Lady Sunshine. Potrivit site-ul său, misiunea fundaţiei Lady Sunshine este de a investi în organizaţii şi programe dedicate pentru oferirea de oportunităţi în scopul dezvoltării educaţiei; pentru bunăstarea persoanele defavorizate sau a familiilor aflate în criză şi ajutarea lor să facă noi alegeri în viaţă.

Dna Buffett a spus: "Am făcut asta o lungă perioadă de timp şi îmi place. Ei mi-au dat putere”

Compania Shen Yun Performing Arts face turnee în jurul lumii având misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză. Shen Yun Performing Arts Touring Company va prezenta spectacole pe scena teatrului Kennedy Center Opera House din Washington, D.C., până la 1 aprilie.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat să fie sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură