Financial Times susţine că europenii ar trebui să se pregătească de "aport demografic din partea arabilor şi asiaticilor"

Planul Kalergi veşnic în actualitate
Caravana de migranţi din Honduras se luptă cu forţele de ordine din Guatemala în Vado Hondo, 17 ianuarie 2021
Caravana de migranţi din Honduras se luptă cu forţele de ordine din Guatemala în Vado Hondo, 17 ianuarie 2021 (Johan Ordonez/AFP via Getty Images)

Financial Times a publicat un articol care afirmă că locuitorii ţărilor europene ar trebui „să se pregătească pentru un aport demografic alcătuit din arabi şi asiatici”.

Parag Khanna, autorul articolului, susţine că zone mari ale planetei vor deveni „nelocuibile” din cauza schimbărilor climatice, determinând „milioane, dacă nu miliarde de oameni… să se mute în zone cu latitudini mai potrivite pentru supravieţuire”. El afirmă apoi că „lipsa forţei de muncă” din America de Nord şi Europa va necesita ca aceste regiuni „să dea drumul imigrării”.

„America de Nord şi Eurasia trebuie să absoarbă mai mulţi oameni”, cere Khanna, aparent nemulţumit de numărul masiv de migranţi pe care îi primesc deja.

„Ţările Vişegrad de astăzi tensionate fiscal şi depopulate ar putea fuziona într-o federaţie mai mare pentru a-şi administra mai bine pădurile vitale, agricultura şi râurile pentru a se pregăti pentru reaprovizionarea demografică de către arabi şi asiatici”, scrie el.

Parag Khanna a scris, de asemenea, o carte intitulată „Mutaţi-vă: cum migrarea în masă va remodela lumea - şi ce înseamnă pentru voi”.

Khanna are legături cu Forumul Economic Mondial şi cu Consiliul pentru Relaţii Externe şi a fost fellow la „Global Governance” la Brookings Institution.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii