Firea a pus 100 de milioane euro în bugetul pe 2020 pentru a despăgubi un om de afaceri

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primăria Capitalei a prevăzut în bugetul pe anul 2020 circa 100 de milioane euro pentru a-l despăgubi pe omul de afaceri Costică Constanda. Municipalitatea trebuie să-i plătească în total acestuia 115 milioane de euro (peste 560 milioane lei) deoarece Consiliul General nu i-a aprobat un cartier de blocuri de 5 etaje în Satul Francez, deşi s-a angajat că o va face. Mai exact consilierii PNL şi PSD au părăsit sala, iar Constanda s-a adresat instanţei şi a câştigat, dezvăluie hotnews.ro.

De asemenea, Primăria Capitalei trebuie să-i plătească şi lui Vasile Creştin circa 106 milioane lei, până în iunie 2021 pentru un alt proces pierdut în instanţă.

Cazul Constanda

Primăria Capitalei trebuie să-i plătească omului de afaceri Costică Constanda circa 115 milioane de euro, potrivit unei sentinţe definitive date în iunie 2019 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit datelor furnizate de municipalitate, suma de 115 milioane de euro este compusă din 69 milioane euro contravaloarea terenului respectiv din Satul Francez, restul reprezentând dobânzi aferente din 2010 şi până acum şi alte cheltuieli accesorii. Primăria rămâne şi cu Satul Francez, şi cu Parcul Bordei, dar trebuie să-l despăgubească pe Costică Constanda.

Primarul Gabriela Firea a constituit o comisie care să stabilească cu Constanda un calendar de plăţi, dar încă nu s-a ajuns la o concluzie. Oricum, banii trebuie plătiţi.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne