Firea a pus gând rău evenimentelor din centrul Capitalei. Vezi reacţiile bucureştenilor

Sportul pe bulevardul Kiseleff, cursele de atletism, mersul pe bicicletă şi activităţile culturale stradale, desfăşurate în weekend-uri în centrul Capitalei urmează să fie interzise, căci noul primar nu vrea ca traficul auto să fie perturbat.
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Nemulţumită că traficul în Capitală nu este atât de fluent în weekend pe cât şi-ar dori, noul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai doreşte ca străzi din centrul Capitalei să fie blocate cu activităţi de weekend, relatează Agerpres. Mai mult, Firea a anunţat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple!

"Chiar în acest weekend, circulaţia din Capitală a fost blocată şi asta nu pentru că erau foarte multe maşini în trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulţi în concediu — ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetăţeni, pentru turişti şi în general respect pentru faptul că nu trebuie să 'ştrangulezi' circulaţia cu evenimente — care este foarte bine că se organizează — dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei", a declarat Firea la Antena 3.

Firea a mai precizat că i-a anunţat deja pe toţi directorii care se ocupă de aceste aprobări că se vor întâlni luni dimineaţă, iar aşa ceva nu se va mai întâmpla.

"Bucureştenii mai au puţin şi deja dau pe dinafară de supărare. Ieri am simţit această stare şi primesc nenumărate mesaje şi pe Facebook, pe mailul meu personal, nu mai spun pe toate mailurile şi la dispeceratul Primăriei Generale a Capitalei. Ieri era coadă de maşini de la Casa Presei Libere până la Guvern. M-am gândit că este un accident, am încercat să ajung mai repede, să văd ce se întâmplă. Ce credeţi că se întâmpla? Bulevardul Kiseleff era blocat, erau câţiva tineri care jucau tenis — foarte puţini pentru că era şi caniculă şi cei câţiva tineri, care foarte bine că făceau sport dar nu era cazul să o facă pe Bd. Kiseleff — şi tot centrul Capitalei era paralizat, toată lumea supărată. (...) Recent a avut loc un concert în Piaţa Constituţiei. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul", a declarat Gabriela Firea.

În opinia noului primar, evenimentele pot fi organizate în zone neexploatate sau chiar terenuri virane, un exemplu în acest sens fiind Arena Naţională, Romexpo, parcuri.

"Dacă am fi avut o centură a Capitalei, nu am fi 'străpuns' Bucureştiul rutier dintr-o parte în alta", a adăugat primarul general.

Reacţii la anunţul Gabrielei Firea

"Eu vă zic, o să-l regretăm pe Oprescu.", comentează o persoană care a dat share strii.

"Intenţia doamnei primar Gabriela Firea de a interzice organizarea evenimentelor culturale şi sportive care se desfăşoară pe străzile din centrul Bucureştiului se doreşte a fi o lovitură dată vieţii culturale a oraşului şi până la urmă locuitorilor capitalei.

Pentru doamna Firea nu este suficient că bucureştenii trăiesc într-una dintre cele mai poluate capitale europene, că au parte de foarte puţin spaţiu verde (de fapt din ce în ce mai puţin, ca urmare a punerii în aplicare în mod ilegal a proiectelor de betonare atât de dragi primarului PSD al sectorului 3 – Robert Negoiţă), că în Bucureşti se construieşte haotic şi se distruge sistematic patrimoniul arhitectural al oraşului, sau că sistemul centralizat de termoficare al oraşului este aproape falimentar.

Doamna primar vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureşteni interzicându-le accesul la evenimentele culturale şi sportive stradale care dau farmec vieţii oraşului şi sunt până la urmă un semn de normalitate", scrie, la rândul său Clotilde Armand, consilier USB la primăria sector 1.

"Trebuie să ne fie clar că doamna Firea nu ne datorează nouă nimic. N-am votat-o, nu existăm pentru ea. Sper doar ca cei care au votat-o să îşi dorească ceva, altceva decât un mic de 1 Mai şi fasole de 1 Decembrie.", scrie o bucureşteancă.