Firea acuză Opoziţia că a întinat protestele cetăţenilor: "Trebuie respectat rezultatul alegerilor din decembrie"

Deşi este dreptul cetăţenilor să protesteze, Parlamentul şi dezbaterea parlamentară reprezintă baza democraţiei, susţine Firea, care nu uită să acuze partidele de opoziţie că, prin prezenţa reprezentanţilor lor, au "întinat" protestele de ieri.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Zeci de mii de români au protestat, duminică seară, împotriva punerii Justiţiei sub călcâiul coaliţiei la putere, prin modificarea legilor Justiţiei. La proteste au luat parte şi lideri ai PNL, USR, precum şi ai ONG-ului lui Cioloş, Platforma România 100. Prezenţa acestora n-a scăpat "netaxată" de PSD, primarul general al Capitalei Gabriela Firea opinând că participarea opoziţiei la protest a întinat manifestarea.

"Trebuie respectat rezultatul alegerilor din decembrie anul trecut. (...) Cred că era mult mai corect ca partidele politice din opoziţie să nu întineze practic protestul cetăţenilor care au un punct de vedere de exprimat", a declarat luni Firea, citată de Agerpres, înainte de a intra la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România.

Primarul Capitalei a mai adăugat că este dreptul constituţional al fiecărui cetăţean să protesteze, însă tot în Legea fundamentală este prevăzut faptul că Parlamentul şi dezbaterea parlamentară reprezintă baza democraţiei.

"Tot în Constituţie sunt prevăzute toate principiile democratice şi unul dintre acestea este faptul că Parlamentul şi dezbaterea parlamentară este baza democraţiei. Cred că toate aspectele mai controversate sau mai sensibile care apar în societate trebuie să fie dezbătute pe larg în Parlament, pentru că acolo se află tot aleşii românilor", a susţinut Gabriela Firea.

Reamintim în context că societatea civilă a acuzat - printre altele - exact lipsa dezbaterilor reale pe tema modificării legilor Justiţiei. De altfel, ONG-ul Braşovean Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor a dat în judecată Ministerul Justiţiei pentru a-l obliga să supună consultării/dezbaterii publice controversatul proiect de modificare a legilor Justiţiei, în versiunea "Tudorel Toader".

Mai amintim, de asemenea, că CSM a avizat negativ proiectul, aproape 4000 de magistraţi au cerut retragerea lui, acelaşi lucru fiind cerut în scris şi de circa 100 de ong-uri, iar ieri, zeci de mii de oameni au exprimat aceeaşi dorinţa - Justiţia nu trebuie subordonată unui partid. La protestul din Capitală au fost vizibili ieri liberalii Raluca Turcan şi Florin Cîţu, lideul USR, Dan Barna, fostul premier Cioloş şi colegii săi Raluca Prună şi Vlad Voiculescu. România 100 nu este încă partid, dar se pregăteşte să facă acest pas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne