Firea, dezlănţuită: Nicuşor Dan e un şarlatan politic! Zilnic ne transmite cum nu poate să facă mai nimic

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times Romania)

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a lansat, miercuri, un atac dur la adresa Guvernului PNL şi a noului primar al Capitalei, Nicuşor Dan, acuzându-i că sunt nişte “şarlatani” care îi mint pe români şi nu prioritizează sănătatea acestora, “blocând testarea în Bucureşti”.

“Înşelăciune pe faţă! Şarlatanie politică! Inducere în eroare a cetăţenilor! Asta au făcut, de mână, în campanie, Ludovic Orban şi Nicuşor Dan. Mereu spun că nu pot, nu au cum şi blochează tot! Au promis că vor veni bani de la Ministerul de Finanţe, investiţii de la Dezvoltare şi Energie, sprijin guvernamental, proiecte de dezvoltare. Şi oamenii au crezut aceste gogoşi umflate de campanie. Zilnic, noul primar care promitea un nou Bucureşti, mai civilizat şi mai prosper ne transmite cum nu poate să facă mai nimic!”, a susţinut Firea, pe pagina oficială de Facebook a Partidului Social-Democrat.

Nicuşor Dan a declarat, marţi seara, la B1 TV, că în Bucureşti nu poate fi efectuată testarea tuturor locuitorilor din cauza costurilor foarte ridicate ce nu pot fi acoperite în acest moment de Primăria Generală. Potrivit calculelor făcute de edil, o astfel de campanie ar costa aproximativ 100 de milioane de euro. Edilul a adăugat că o variantă ar fi utilizarea de teste rapide, care costă de 10 ori mai puţin decât testele Real Time PCR.

Firea a reacţionat dur la afirmaţiile făcute de Nicuşor Dan, reproşându-i că, deşi ea a lăsat în urma sa dotările necesare şi parteneriate cu clinici private şi de stat, actuala administraţie a Capitalei se plânge că nu are bani şi că “este prea scump” să facă testare în masă. În plus, fostul edil a acuzat Guvernul Orban că, prin blocarea testării în masă a bucureştenilor, le-a retezat acestora şansa de a-şi trăi viaţa în siguranţă.

“Aseară a anunţat că ‘nu poate face testare extinsă în Capitală’, pe dotările pregătite de mine şi echipa mea, şi cu parteneriatele cu clinicile de stat şi private pe care le-am lăsat bune de folosit la Primărie, pentru că ‘ESTE PREA SCUMP’!!! Cum se poate aşa ceva? Unde sunt banii de la guvern promişi în campanie? Unde este prioritizarea problemelor? Sănătatea este cea mai importantă! V-am lăsat totul de-a gata, muncit şi organizat, numai să folosiţi, să salvaţi cât mai multe vieţi!

Guvernul PNL a blocat testarea în Bucureşti! Acum, primarul susţinut de dreaptă unită blochează şansa bucureştenilor de a trăi o viaţă în siguranţă, prin lipsa de investiţii în sănătate!

Aşa a făcut şi cu promisiunea fermă că se rezolvă imediat livrarea fără întreruperi a apei calde şi a căldurii, pentru că are sprijinul guvernului: bani pentru investiţii rapide şi că CET-urile, care aparţin de Ministerul Energiei, vor livra agent termic în parametri corespunzători, nu cum îi sabotau pe bucureşteni, ca să mă pună pe mine într-o situaţie dificilă”, a afirmat Firea.

Totodată, liderul PSD îl mai acuză pe Nicuşor Dan că se laudă cu fondurile europene obţinute “în mandatul meu”, pentru reabilitarea reţelei de termoficare.

“În fiecare zi apar noi şi noi dovezi că ceea ce au făcut Nicuşor Dan şi Ludovic Orban se numeşte escrocarea cetăţenilor!”, a conchis Gabriela Firea.

Atacul lansat de fostul primar general al Capitalei vine în contextul în care, în urmă cu o săptămână, premierul Ludovic Orban a declarat că autorităţile nu au luat încă o decizie în privinţa testării în masă în ţară, adăugând că pentru desfăşurarea unei astfel de proceduri România ar avea nevoie atât de 16-17 milioane de teste, care sunt “foarte greu de găsit”, cât şi de acordul oamenilor.

“România are o populaţie mare. Încă nu am luat o decizie în acest sens. Ce pot să vă spun este că deja am adoptat un act normativ în care am decis achiziţionarea a 3 milioane de teste rapide, la rezerva pe care o constituim. Utilizarea acestor 3 milioane de teste rapide va fi decisă de specialiştii din domeniul sănătăţii publice de la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii”, a susţinut Orban la acea vreme.