Firea, mesaj înainte de plecare: Nu am ce să-mi reproşez, poate doar că am vrut să fac prea multe dintr-o dată

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Facebook - screenshot)

Gabriela Firea, a avut luni, pe pagina de Facebook, ultima sa reacţie în calitate de primar al Bucureştiului, după ce a aflat că a pierdut alegerile în favoarea lui Nicuşor Dan. Într-un mesaj transmis live, liderul PSD a făcut un scurt istoric al „realizărilor” înregistrate în mandatul avut, dar a şi acuzat formaţiunile de centru-stânga că nu au reuşit să se alieze pentru a-i susţine candidatura pentru un nou mandat, ba mai mult au şi „lovit-o pe la spate”.

”Am venit azi la primărie, am discutat cu consilierii, cu angajaţii, cu cei cu care am putut să mă întâlnesc. Le-am urat mult succes în activitate în perioada următoare. Am predat toate documentele care erau la cabinet. Vreau să las toate lucrurile în ordine pentru că aşa mi se pare normal. Am ţinut să am această ultimă intervenţie în calitate de primar general. Preţuiesc fiecare vot şi îl port în suflet, promit să nu vă dezamăgesc niciodată. Din momentul în care am ajuns la Primărie şi până acum am deblocat foarte multe proiecte. [...] Ce nu se poate demola, chiar dacă s-a încercat demolarea mea, sunt faptele, sunt proiectele. Nimeni nu poate demola spitalul de copii Victor Gomoiu sau Spitalul Foişor sau Spitalul Stoia. De asemenea nimeni nu poate să demoleze prima etapă a podului Ciurel şi nici să ardă contractul pentru etapa a doua până la Centură semnat tot de mine sau să desfiinţeze supralărgirea de la Fabrica de Glucoză. [...] Sper să ducă la bun sfârşit Spitalul Metropolitan, Prelungirea Ghencea, Park&Ride Pantelimon, pasajul Doamna Ghica, sper să nu fie un şantier abandonat, să fie finanţat în continuare”, a declarat Firea.

Primarul PSD susţine că „până la urmă e mai bine că se întâmplă aşa” [că a pierdut alegerile – n.r.], căci dacă ar fi primit un al doilea mandat „ar fi fost aproape imposibil de exercitat fiindcă nu aş fi avut susţinere în Consiliul general şi orice proiect aş fi propus ar fi fost blocat”.

„Nu am ce să-mi reproşez decât poate că am vrut să fac prea multe dintr-o dată şi am început prea multe lucruri pe mai multe fronturi. Las aici proiecte în valoare de 1 miliard de euro fonduri europene. Totul este asigurat doar trebuie să fie atraşi aceşti bani. [...] Este cinic ce au făcut cei de la guvernare, care au ţinut în revizie CET-urile şi nu au livrat apă la presiune normală, numai pentru a-i întoarce pe bucureşteni împotriva mea”, a acuzat edilul Bucureştiului.

La finalul discursului său, Gabriela Firea le reproşează formaţiunilor de stânga şi centru-stânga că au atacat-o şi nu au susţinut-o, ceea ce ar fi contribuit la eşecul pe care l-a înregistrat în cursa electorală.

„De ce s-a pierdut? Sunt aproape 5 procente diferenţă între mine şi principalul contracandidat. Acum 4 ani am câştigat cu 12 puncte distanţă. A fost un cumul de factori. Am avut un sentiment pe care vreau să vi-l spun. Aşa cum ştiţi dreapta s-a unit, au avut trei partide care au susţinut acelaşi candidat pentru a maximiza şansele. În zona cealalată, de centru-stânga, nu s-a reuşit această coagulare a forţelor, am fost dezbinaţi şi nu din vina mea. Tocmai de aceea, oameni care ar fi putut să pună umărul [...] au făcut tot ce a ţinut de ei să mă lovească cot la cot cu adversarii mei. Dacă de la inamici accepţi mai uşor anumite critici, atunci când cei din familia ta politică te lovesc pe la spate e mai dureros”, a conchis Gabriel Firea.

Vă invităm să urmăriţi materialul video

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne