Firea s-a certat cu Pieleanu la Antena 3: Niciodată nu au fost diferenţe atât de mari între exit-poll-ul tău şi rezultat

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a avut, marţi noapte, la Antena 3, o discuţie aprinsă cu sociologul Marius Pieleanu, căruia i-a cerut să explice diferenţele atât de mari între exit-poll prezentat de acesta şi rezultatele votului. De asemenea, Firea i-a reproşat sociologului că a folosit “instrumente din alte zone şi nu sociologice” pentru realizarea analizei şi i-a cerut să îşi ceară scuze.

Reamintim că Firea a pierdut alegerile în favoarea lui Nicuşor Dan, candidatul susţinut de Alianţa PNL-USR-PLUS în cursa pentru Primăria Capitalei, la diferenţă de aproape 5 procente. Nicuşor Dan a obţinut 42,79% dintre voturi, iar Firea 37,98%. Aceste date ale Biroului Electoral Central vin după numărarea a aproximativ a 97,92% dintre voturi.

“Niciodată nu au fost diferenţe atât de mari între ceea ce prezintă un exit-poll şi rezultat. La prânz aveam 5 puncte peste candidatul dreptei şi în două ore aveam 7 punte sub candidatul dreptei. Nu am mai pomenit diferenţe atât de mari. A fost un vot mixt pe toată perioada zilei. Am vorbit cu matematicieni, statisticieni, aceste 12 puncte nu se pot explica. Am văzut procese verbale modificate cu pixul, cu voturi trecute la contracandidatul meu. S-au chemat urne care n-au mai ajuns la persoanele care le-au solicitat”, a afirmat Firea, citată de G4Media.ro.

De asemenea, social-democrata a mai acuzat existenţa unor diferenţe mari între rezultatul exit-poll-ului prezentat de sociologul Marius Pieleanu şi evoluţia scrutinului pe durata zilei de duminică, şi îi cere acestuia să explice diferenţa de 12 procente între prânz, când susţine că avea 5 procente peste Nicuşor Dan, şi momentul închiderii votului, când era cu 7 procente sub contracandidatul său.

Totodată, Firea i-a mai transmis sociologului Pieleanu că aşteaptă scuze de la Curs-Avangarde, cu care social-democraţii au încheiat un contract pentru exit-poll-ul prezentat duminică seară, la Antena 3.

Deşi sociologul a ţinut să o asigure pe Firea că va primi toate explicaţiile ştiinţifice pentru diferenţele aduse în discuţie, liderul PSD l-a acuzat pe Pieleanu că ar fi ştiut de dinainte cum va evolua votul.

Redăm o parte a dialogului dintre Firea şi Pieleanu:

Gabriela Firea: Atunci cum ştiaţi ce se va întâmpla a doua zi?

Marius Pieleanu: Nu ştiu despre ce vorbiţi.

Gabriela Firea: Avem prieteni comuni care mi-au transmis că dumneavoastră ştiaţi ce se va întâmpla a doua zi. Eu ştiam că sunteţi sociolog nu Nostradamus.

Marius Pieleanu: Deci aţi auzit de la un prieten…

Gabriela Firea: Unii sunt lângă dumneavoastră în platou. Nu veţi putea...

Marius Pieleanu: Lăsaţi-ne pe noi să ne ocupăm de explicarea instrumentelor cu care am lucrat.

Gabriela Firea: E bine spus instrumentele, reveniţi la realitate. Sunt instrumente, dar nu sociologice, din altă zonă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne