Firea vrea o femeie premier. Nu spune pe cine

Primăriţa Capitalei neagă că îi va lua locul lui Grindeanu şi că va candida la preşedinţie dar susţine că îşi doreşte să vadă o femeie premier.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a infirmat, sâmbătă seară, atât scenariul eventualei sale candidaturi la preşedinţia ţării cât şi pe cel al preluării Guvernului, însă şi-a exprimat dorinţa ca o femeie să devină premier, fără să o nominalizeze, relatează Agerpres.

"Din punct de vedere personal, şi nu e o declaraţie politică, eu mi-aş dori să fie tot o doamnă, o femeie prim-ministru; am mare încredere în capacitatea femeilor de muncă, în loialitatea lor, în modul în care ştiu să se organizeze şi în pragmatismul lor. (...) Femeie care e din actualul guvern sau dintre parlamentarii noştri. Mi-aş dori", a declarat Gabriela Firea, la România Tv.

Întrebată cum s-ar descurca în funcţia de premier, Firea a susţinut că nu şi-a pus această problemă şi că nu se pune problema nici de a candida la prezidenţiale, pentru că trebuie să-şi ducă la capăt mandatul de primar al Bucureştiului.

"Nu mi-am pus această întrebare. (...) Am un legământ, angajament faţă de bucureşteni. Nici în ceea ce priveşte prezidenţialele, nici în ceea ce priveşte preluarea unui mandat de premier nu se pune în discuţie, sub nicio formă", a declarat Firea, adăugând că nu i se va propune funcţia de premier.

"Nu mi se va propune, tocmai pentru că şi domnul Liviu Dragnea îşi doreşte ca eu să duc la bun sfârşit mandatul şi proiectele pentru Capitală. Dar, şi dacă mergem pe ipoteza dvs, că mi s-ar propune, nu voi accepta; avem foarte mulţi colegi capabili, profesionişti, oneşti, care pot să ocupe această funcţie de prim ministru", a adăugat Firea, în contextul în care în spaţiul public se vorbeşte din ce în ce mai mult despre o fractură între Dragnea şi Grindeanu, lucru pe care ambii îl neagă.

Reamintim, apropo de proiectele pentru capitală şi de mandat, că în Bucureşti se strâng semnături pentru organizarea unui referendum vizând demiterea Gabrielei Firea, iniţiatorii demersului şi semnatarii acuzând discrepanţa foarte mare între ce a promis Firea şi ce a realizat. Detalii aici