Flashmob la Preşedinţie. Tinerii DA: Lăcomia lui Dodon goleşte Republica Moldova de speranţa zilei de mâine

Tinerii Platformei DA, flashmob la Preşedinţie
Tinerii Platformei DA, flashmob la Preşedinţie (Captură Foto)

Tinerii Platformei Demnitate şi Adevăr au organizat vineri, 27 decembrie, un flashmob solicitând realocarea unei părţi din banii prevăzuţi în Legea Bugetului 2020 pentru întreţinerea aparatului preşedintelui, pentru majorarea burselor studenţeşti.

„În timp ce statul alocă sume exorbitante pentru întreţinerea unor demnitari şi funcţionari de stat, tinerii locuiesc în cămine insalubre şi primesc burse mult prea mici ca să poată supravieţui.

Noi, tinerii, urmărim cu mare indignare cum Preşedintele Republicii Moldova îşi atribuie o indemnizaţie unică de 560.000 de lei, care este echivalentă cu bursele a circa 900 de studenţi, pe când cele 20 de milioane de lei cu care s-a majorat întreţinerea instituţiei prezidenţiale constituie bursa lunară pentru 28.571 de studenţi”, se arată în declaraţia Tinerilor DA.

Potrivit acestora, majorările asumate de guvern pentru întreţinerea preşedinţiei pentru anul 2020 ar fi suficiente pentru a repara toate căminele studenţeşti, astfel încât tinerii să poată trăi în condiţii minime de confort.

„Noi, tinerii, studenţii şi elevi, solicităm Parlamentului, Guvernului şi Preşedintelui să ne asigure condiţii minime de trai, studiu şi activitate pentru dezvoltarea noastră profesională prin majorarea în valoare dublă a burselor şi prin asigurarea unor condiţii normale de trai în căminele studenţeşti. Pentru a ne face auziţi vom începe campania de colectare a semnăturilor în favoarea demersului nostru şi ne rezervăm dreptul să organizăm proteste şi greve studenţeşti", au menţionat organizatorii.

Totodată tinerii au venit cu pancarte pe care scria: „100000 lei/zi - preşedinte, 20 lei/zi - studenţii. Diferenţa e doar în zerouri”, „Pe noi nu ne ajută părinţii”, „Cine-i mai flămând, studentul sau preşedintele”, „De ce avem burse mici? De-atâta!”, „Tu ai putea să trăieşti cu 600 lei lunar?”, „De ce am rămâne?”.

„În trei ani de mandat, preşedintele şi-a mărit bugetul anual până la 35 de milioane, practic dublu comparativ cu atunci când a venit în această funcţie. Este mai mult decât evident că nu a venit în această funcţie pentru scopuri nobile. Tinerii pleacă pentru că, din păcate, nu se mai regăsesc aici, simţindu-se înstrăinaţi.

Nesaţul şi lăcomia lui Igor Dodon goleşte Republica Moldova de speranţa zilei de mâine, o lasă în puzderia sărăciei şi o sorteşte la pieire continuă”, a adăugat una dintre tinerele prezente la eveniment.