Florian Coldea contraatacă. Reacţie după dosarul DNA. Atac la mogulii Ghiţă – RTV, Voiculescu – Antena3, Păcuraru – Realitatea

Generalul Florian Coldea, 9 februarie 2015 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
20.06.2024

Acuzat de omul de afaceri Cătălin Hideg că ar fi intervenit în Justiţie pentru a obţine sentinţe mai blânde în schimbul unor sume de bani, Florian Coldea, fostul prim adjunct al SRI, a transmis un punct de vedere, prin avocaţi, în dosarul de corupţie deschis de procurorii DNA.

Coldea acuză că în spatele scandalului se află „mogulii de presă” Sebastian Ghiţă – România TV, Dan Voiculescu – Antena3 sau Maricel Păcuraru – Realitatea TV, scrie G4Media.

De asemenea, Coldea susţine că Sebastian Ghiţă are legături cu Federaţia Rusă şi acuză o campanie mediatică agresivă care este derulată „la peste 7 ani de la trecerea în rezervă” şi în condiţiile în care „nu ocupă şi nu candidează pentru o funcţie publică”.

„Fugarul Sebastian Ghiţă are conexiuni la nivel înalt cu autorităţile de la Belgrad, beneficiind de protecţia instituţiilor sârbe în faţa cererilor de extrădare ale autorităţilor române. Aflat sub controlul oficialilor sârbi, Sebastian Ghiţă este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad şi are legături cu o serie de interfeţe economice (unele suspecte ca fiind proxy ale Federaţiei Ruse) pentru realizarea şi promovarea unor interese obscure. Asupra acestui subiect îmi rezerv dreptul de a reveni la momentul potrivit”, potrivit punctului de vedere transmis prin avocaţi.

Coldea mai spune că această campanie de denigrare s-a intensificat în perioada campaniei electorale.

FlorianColdea mai susţine că este nevinovat şi "că suntem într-o situaţie cu care m-am confruntat de mai multe ori, în care hoţii, ajutaţi de alţi hoţi, strigă: „Hoţii!”

"Decredibilizarea mea publică se doreşte a fi un semnal pentru oricine ar îndrăzni să se mai implice în acţiuni de combatere a actelor de mare corupţie, în special a unor moguli media şi a intereselor lor, cu consecinţe care pot genera vulnerabilizarea în ceea ce priveşte implicarea şi determinarea instituţiilor (şi a reprezentanţilor acestora) cu responsabilităţi în combaterea corupţiei" mai transmite Coldea.

De asemenea, fostul prim adjunct SRI susţine că „numitorul comun” al celor trei televiziuni este o „dorinţă revanşardă” faţă de activitatea sa din SRI şi faţă de persoanele care au fost implicate în lupta împotriva corupţiei de la vremea respectivă.

Redăm integral punctul de vedere a lui Florian Coldea

Având în vedere intensificarea, în ultima perioadă, inclusiv pe parcursul campaniei electorale, a referirilor în spaţiul public la adresa mea, parte a unei noi campanii mediatice agresive, derulată de mai multe luni, la peste 7 ani de la trecerea în rezervă şi în condiţiile în care nu ocup şi nu am candidat pentru vreo funcţie publică, consider că este oportun să fac o serie de precizări, pentru corecta informare a opiniei publice.

Doresc, de asemenea, să clarific de ce actuala campanie mediatică, programată şi calculată, nu urmăreşte prezentarea adevărului şi susţinerea interesului public, ci are la bază motive şi obiective nedeclarate, care vizează susţinerea unor interese personale şi de grup, ilegitime în raport cu cetăţenii oneşti, în scopul obţinerii unor beneficii cu valenţă electorală, dar şi de natură economică.

Trebuie să o spun clar şi răspicat, aşa cum de altfel se poate observa şi în mod direct, că principalii actori / susţinători ai acesteia, majoritatea implicaţi şi în campaniile anterioare împotriva mea, sunt moguli media binecunoscuţi – Maricel Păcuraru (condamnat definitiv), Sebastian Ghiţă (fugar, din 2016, în Serbia, suspectat de implicare directă sau indirectă în mai multe activităţi ilegale), Dan Voiculescu (condamnat definitiv) şi principalii lor colaboratori din zona media – Dan Andronic, Cristian Burci, Anca Alexandrescu şi alţii, gen Cozmin Guşă (lista este mult mai lungă).

Toţi actorii implicaţi în organizarea şi orchestrarea acesteia au, în principal, ca numitor comun dorinţa revanşardă faţă de activitatea SRI din perioada mandatului meu şi de persoanele care au fost implicate în lupta împotriva corupţiei (întruchipate simbolic în persoana mea, Factotum care aş fi acţionat împotriva legii şi a intereselor statului român).

Cei in cauză vizează, prin reluarea campaniei agresive de denigrare, crearea, prin intermediul trusturilor media pe care le conduc sau le reprezintă, a unor pârghii de presiune care să le permită influenţarea agendei publice, dar şi a deciziilor autorităţilor, atât la nivel politic, cât şi instituţional.

Aceste demersuri ilegitime generează vulnerabilităţi şi riscuri exploatate deja de persoane interesate, dar care pot fi valorificate şi de actori ostili statului român şi partenerilor euroatlantici, mai ales în condiţiile actualei perioade complexe de securitate, dublată de contextul electoral.

Intensitatea şi vehemenţa actualei campanii mediatice, volumul de resurse şi timp alocate, modalităţile de acţiune utilizate, diseminarea de scenarii alarmiste şi teorii conspiraţioniste, propagarea insistentă a unor minciuni sfruntate care sfidează logica elementară şi a unor aberaţii de factură patologică demonstrează miza consistentă, dar şi determinarea celor în cauză de a-şi atinge obiectivele urmărite

Faptul că aceleaşi personaje decredibilizate (majoritatea confruntate cu probleme de ordin legal) continuă să acţioneze astfel îmi reîntăreşte convingerea că atât SRI, cât şi eu ne-am făcut datoria, în slujba cetăţenilor României, pentru protejarea intereselor naţionale, combătând fenomenul corupţiei, în mod special cel la nivel înalt, care submina instituţiile fundamentale ale statului român şi afecta credibilitatea euroatlantică a ţării noastre. Toate aceste eforturi s-au realizat cu respectarea legii şi a responsabilităţilor SRI, aspect confirmat de nenumăratele verificări efectuate de instituţiile abilitate.

Ca fost militar şi angajat al SRI, nu mă intimidează reluarea virulentă a atacurilor la adresa mea. Mi-am asumat de la început şi continui să îmi asum deciziile şi acţiunile întreprinse, precum şi consecinţele acestora.

Nimeni nu este deasupra legii şi încurajez, în continuare, orice persoană care are informaţii despre abuzuri sau acte ilegale întreprinse de SRI în perioada mandatului meu sau de mine personal, inclusiv dupa trecerea în rezervă, să se adreseze instituţiilor abilitate ale statului român, în care am încredere că îşi vor face datoria.

 • Pentru corecta informare a opiniei publice, precizez următoarele:
 • după trecerea în rezervă, în anul 2017, similar practicii de la nivel euroatlantic, am apreciat util să pun la dispoziţie experienţa acumulată în peste 20 de ani de activitate în cadrul SRI, ca angajat civil al Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazul, atât prin promovarea studiilor de securitate în zona universitară – din ţară şi străinătate, cât şi prin participarea activă, răspunzând invitaţiilor primite, la numeroase conferinţe internaţionale de securitate;
 • respectând constrângerile impuse de prevederile legale şi cutumele aplicabile fostelor cadre militare şi demnitarilor din domeniu, dar şi cadrelor civile ale Serviciului, am rămas o persoană discretă în spaţiul public şi, spre deosebire de responsabili din alte servicii, nu m-am implicat în niciun fel în activităţi politice sau care ar fi putut aduce (sau interpretate ca putând aduce) prejudicii Serviciului, autorităţilor naţionale sau actorilor politici;
 • am răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor instituţiilor abilitate implicate în cercetarea şi investigarea unor presupuse abuzuri ale Serviciului sau ale unor cadre ale acestuia (inclusiv persoana mea), sesizate inclusiv în cadrul unor campanii media agresive ale unor trusturi care sunt implicate şi astăzi în activităţi similare. Rezultatele investigaţiilor au fost categorice, nefiind confirmate în perioada mandatului meu niciun fel de ilegalităţi sau abuzuri la nivel instituţional ori care să aibă vreo legatură cu persoana mea;
 • după 4 ani de la trecerea în rezervă, împreună cu un fost coleg cu înaltă ţinută morală şi profesională, dovedită în cadrul unei cariere impecabile, un reputat specialist în domeniul IT&C, am convenit să colaborăm în domeniul privat, similar practicii la nivel euro-atlantic, valorificând experienţa acumulată. Am devenit acţionar şi angajat, respectând constrângerile aplicabile oricărui angajat SRI (este interzisă ocuparea poziţiei de administrator, nu poate fi acţionar majoritar, firma nu trebuie să aibă acţionari străini, este interzisă implicarea în activităţi cu caracter politic sau realizarea de declaraţii / acţiuni cu mass media, este obligatorie raportarea tuturor călătoriilor în străinătate, informarea cu privire la relaţionarea cu entităţi străine etc.);
 • nu am realizat niciun fel de activităţi / contracte de consultanţă cu instituţii de stat sau cu actori din spectrul politic al României şi nici nu am interferat cu activitatea profesională anterioară. Am fost preocupat, în continuare, de respectarea legalităţii, protejarea şi promovarea intereselor statului român, realitate certificată inclusiv de acordarea şi reînnoirea avizului de securitate din partea SRI (aviz care presupune procese complexe de verificare);
 • în această perioadă, la solicitarea mea, conducerea ANIMV a aprobat cererea de acordare a unui concediu fără plată.
 • Actuala campanie mediatică, axată pe denigrarea activităţii mele profesionale anterioare, dar şi a celei derulate în mediul privat, a devenit mai agresivă în perioada campaniei electorale, context în care, în plus, dezbateri prezentate ca având conţinut electoral au avut ca subiect principal persoana mea, distrăgându-se voit şi cointeresat atenţia publică de la problemele reale ale cetăţenilor şi de la agenda europeană.

Modalităţile de acţiune, aşa cum se poate observa, au utilizat reţeta consacrată, deja validată din campaniile mediatice anterioare – metode clasice de manipulare şi dezinformare; asocieri inventate cu personaje dubioase; fabricarea unor prezumtive scandaluri; atacuri la persoană şi la membrii familiei, precum şi la unii apropiaţi fără vreo legătură cu subiectele dezbătute etc.

În cadrul unor emisiuni pe un fals subiect de interes public, puternic mediatizat anterior sub forma de breaking news, pe lângă prezentarea deformată / exagerată a unor (aşa-zise) aspecte de noutate, sunt reluate subiecte vechi reinterpretate, cu titluri bombastice care se succed pe burtiere.

Nu lipsesc din acest repertoriu scenarii alarmiste şi teorii conspiraţioniste (întâlniri de taină, reţele subterane, subminarea / preluarea puterii în stat, control decizional la nivel înalt, acţiuni în slujba unor puteri străine etc.).

Pentru amplificarea mediatizării, aşa-zisele dezvăluiri sunt preluate şi promovate pe toate canalele media controlate de mogulii media menţionaţi, cu denaturarea unor fapte sau situaţii şi analizarea în detaliu a unor date neverificate, supoziţii, insinuări etc. Înţeleg, fără să fiu surprins, că unul dintre jurnaliştii implicaţi are o obsesie maladivă faţă de persoana mea, inventând subiecte şi scenarii din ce în ce mai fanteziste.

Sunt invitate în emisiuni doar persoane cu opinii favorabile temei dezbătute (aceiaşi jurnalişti, rezervişti, politicieni, „experţi”), urmărindu-se provocarea unor reacţii, care ulterior sunt amplificate şi utilizate în discuţii / dezbateri pe alte teme, cu asocieri forţate etc. Opiniile sau argumentele contrare sunt respinse şi catalogate ca venind din partea unui susţinător al aşa-zisului Stat Paralel, fiind chiar criticaţi cei care nu răspund încurajărilor de formulare a unor plângeri penale împotriva mea sau exercitate inclusiv presiuni asupra instituţiilor abilitate pentru a demara sau impulsiona anumite investigaţii.

Elementul central al campaniei este presupusa mea implicare în coordonarea unui amplu mecanism monstruos de influenţare a actului de justiţie, în funcţie de interesele SRI din mandatul meu, de interesele mele personale, la ordin, sau, chiar, cu implicarea unor actori externi.

Alegaţiile în acest sens, prezentate insistent, fără niciun element de susţinere care să fie fundamentat pe documente sau probe, ignoră cu bună ştiinţă rezultatele investigaţiilor oficiale în acest sens şi subminează rolul şi competenţele unor instituţii fundamentale ale statului român (serviciile de informaţii, Ministerul Public, Ministerul Justiţiei etc.), precum şi activitatea exercitată de reprezentanţii acestora (ofiţeri de informaţii, poliţişti, poliţişti judiciari, procurori, judecători de la toate nivelurile etc.), cu consecinţe asupra încrederii cetăţenilor în actul de justiţie şi funcţionarea statului de drept

A doua temă principală a companiei se bazează pe lansarea şi promovarea, de o manieră similară, de alegaţii fără susţinere faptică referitoare la sprijinirea (sau, chiar, crearea) de către SRI în mandatul meu sau de mine personal, inclusiv după trecerea în rezervă, cu influenţe externe, a unor partide şi oameni politici, invocându-se utilizarea unor mijloace şi metode ilegale (intimidări, şantaje, ofiţeri acoperiţi etc.). Alegaţiile respective, dincolo de gravitatea lor majoră, pot influenţa derularea competiţiei electorale şi riscă să afecteze procesul democratic din ţara noastră. Un exemplu relevant în acest sens sunt dezinformările referitoare la presupusele mele legături cu mai mulţi oameni şi partide politice angajate în actuala competiţie electorală, pe care, în pofida dezminţirilor categorice, cei care le lansează continuă să le vehiculeze ca pe nişte certitudini, în absenţa oricăror dovezi.

Acestor două teme centrale li se adaugă o varietate inepuizabilă de aşa-zise dezvăluiri, de la proprietăţi de lux în afara României, pe numele meu sau al unor intermediari, legături cu reţele de criminalitate organizată transfrontalieră, şantaje şi presiuni la adresa unor politicieni sau oameni de afaceri, conexiuni cu rude inventate (veri, fraţi) etc. Toate acestea, prezentate insistent ca adevăruri, nu sunt decât nişte minciuni sfruntate, care îi compromit pe cei care le promovează.

 • În ceea ce priveşte principalii actori (şi susţinători) ai actualei campanii mediatice, aşa cum am amintit, majoritatea au fost, de asemenea, implicaţi în campania anterioară pe acelaşi subiect şi, cu toate că verificările efectuate de autorităţi au fost foarte clare în ceea ce priveşte legalitatea activităţilor întreprinse la nivel instituţional şi personal, ei continuă să se prezinte, într-o manieră deşănţată şi vehementă, drept luptători neînfricaţi şi critici fervenţi ai aşa-zisului Stat Paralel (neidentificat sau certificat de către autorităţi) şi ai reprezentanţilor săi (în esenţă reprezentaţi de mine).

Ţin să reamintesc faptul că, în cvasitotalitatea lor, cei menţionaţi mai sus, dar nu numai ei, lasă să se înţeleagă / susţin, în diferite medii, că dispuneau / dispun de relaţii la nivelul serviciilor de informaţii (inclusiv rezervişti care au ocupat funcţii importante). Deşi cunosc o serie de date în acest sens, respect, în continuare, principiile fundamentale ale activităţii de intelligence şi nu o să confirm sau infirm afirmaţiile respective. Remarc, însă, că persoanele în cauză sunt acum cei mai virulenţi critici la adresa instituţiei din mandatul meu şi a mea, în mod deosebit.

Menţionez, totodată, că afirmaţiile şi atitudinea lor publică relevă că au un nivel scăzut (ca să fiu îngăduitor) al culturii de securitate specifice unei societăţi democratice (seduşi şi influenţaţi de ceea ce a reprezentat fosta Securitate, serviciile din spaţiul estic sau experienţa Serviciului în primii ani de existenţă), precum şi o viziune total deformată despre competenţele şi responsabilităţile unui serviciu de informaţii al unei ţări membre NATO şi UE.

Pe acest fond, subliniez că reluarea campaniei mediatice deşănţate, pe alocuri abjecte, la adresa mea are drept cauze principale:

 1. iniţiatorii şi susţinătorii acesteia consideră (în mod eronat) că, prin activitatea desfăşurată (în trecut, cu extensie în prezent), sunt principala cauză a problemelor generate de încălcarea legii cu care s-au confruntat mogulii media amintiţi şi persoane interesate din anturajul lor, pe care aceştia le susţin cointeresat, dar şi a nerealizării, de către ei, a unor obiective în zona de bussines şi / sau a unor proiecte politice.

Spre exemplu, este de notorietate faptul că Maricel Păcuraru, patronul trustului Realitatea, face demersuri susţinute pentru preluarea forţată a firmei Romprest, având un interes direct în sprijinirea denunţătorului în dosarul penal în curs, dată fiind relaţionarea acestuia din urmă cu o persoană din dosar, angajată a firmei respective.

De asemenea, patronul trustului Realitatea este implicat activ în campania electorală în favoarea unor persoane şi formaţiuni politice – unele dintre acestea fiind ostile vocaţiei euro-atlantice a României.

Sebastian Ghiţă susţine că eu sunt responsabil de problemele legale cu care se confruntă apropiaţi / interpuşi de-ai săi, din judeţul Prahova, suspectaţi de fraudarea de fonduri europene. Acesta este, de asemenea, implicat activ, prin trustul România TV, în campania electorală din ţara noastră, pretinzând că menţine legătura cu diverşi actori relevanţi de pe scena politică internă în sprijinul cărora acţionează.

Fugarul Sebastian Ghiţă are conexiuni la nivel înalt cu autorităţile de la Belgrad, beneficiind de protecţia instituţiilor sârbe în faţa cererilor de extrădare ale autorităţilor române. Aflat sub controlul oficialilor sârbi, Sebastian Ghiţă este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad şi are legături cu o serie de interfeţe economice (unele suspecte ca fiind proxy ale Federaţiei Ruse) pentru realizarea şi promovarea unor interese obscure. Asupra acestui subiect îmi rezerv dreptul de a reveni la momentul potrivit.

Pe de altă parte, denunţătorul amintit mai sus a afirmat, de mai multe ori, în mediul unor apropiaţi, că, pe fondul situaţiei dificile cu care se confrunta (fusese condamnat deja în primă instanţă) a fost sprijinit şi orientat în acţiunile sale urmare a discuţiilor / întâlnirilor realizate cu Anca Alexandrescu (la sfârşitul anului 2023) şi, ulterior, cu Cristian Burci şi Sebastian Ghiţă, care i-au promis sprijin în aceste demersuri, care ar putea să îi faciliteze rezolvarea problemelor sale juridice;

 1. refuzul de a negocia cu mogulii în cauză (prin declinarea mai multor invitaţii şi oferte, transmise direct sau prin intermediari) „reabilitarea” imaginii mele, prin delimitarea de anumite persoane şi activităţi, respectiv în schimbul unor dezvăluiri sensibile din interiorul „sistemului” (care, eventual, să le confirme celor interesaţi, fie şi parţial, teoriile cu privire la situaţii în care am fost implicat / pe care le cunosc). Se adaugă şi refuzul meu de asociere cu ei, prin activităţi de consultanţă, care să îi ajute în atingerea unor obiective politice şi de business.
 • Cel mai grav este faptul că, prevalându-se de denigrarea mea, iniţiatorii actualei companii mediatice urmăresc obiective nedeclarate şi ilegitime cu mize şi implicaţii substanţiale:
 1. influenţarea / setarea agendei publice în raport cu interesele lor, prin presiuni – la limita şantajului – generate de pârghiile mediatice create asupra decizionalilor politici, aflaţi într-un context electoral sensibil. Factorii de decizie politică şi conducătorii unor instituţii publice sunt practic obligaţi să se raporteze la subiectele de interes pentru mogulii media sau, chiar, să adopte decizii cu consecinţe negative asupra activităţii anumitor instituţii ale statului;
 2. crearea unor avantaje pentru anumite persoane şi forţe politice, precum şi generarea unor breşe şi vulnerabilităţi ce sunt deja exploatate de actori interni şi, mai mult, pot fi valorificate de către actori externi ostili statului român şi partenerilor euroatlantici;
 3. generarea şi întreţinerea unui climat favorabil pentru un cadru legislativ (mai) permisiv în raport cu faptele de corupţie, respectiv pentru impulsionarea acţiunilor de reabilitare a persoanelor şi entităţilor condamnate printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

A se vedea în acest sens eforturile Antena 3, care, în pofida asocierii cu un post de anvergură internaţională, continuă să promoveze valori contrare statului de drept în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei (inclusiv recuperarea prejudiciilor), delegitimând-o prin conexare cu concepte specifice teoriilor conspiraţioniste, precum Statul Paralel”;

 1. deturnarea atenţiei opiniei publice, prin subiecte false, de la problemele reale şi interesele legitime ale societăţii româneşti şi ale Europei în această perioadă electorală marcată şi de un context de securitate complex şi volatil, în care vectori de influenţă sau sorginte estică încearcă să submineze încrederea cetăţenilor în instituţiile fundamentale ale statului român şi în vocaţia euroatlantică a României;
 2. decredibilizarea mea publică se doreşte a fi un semnal pentru oricine ar îndrăzni să se mai implice în acţiuni de combatere a actelor de mare corupţie, în special a unor moguli media şi a intereselor lor, cu consecinţe care pot genera vulnerabilizarea în ceea ce priveşte implicarea şi determinarea instituţiilor (şi a reprezentanţilor acestora) cu responsabilităţi în combaterea corupţiei. Cei în cauză consideră că defăimarea mea are şi un scop preventiv, în eventualitatea prezumptivei susţineri, de către mine, a unor persoane sau mişcări politice, respectiv a posibilităţii revenirii unor persoane pe o funcţie importantă a statului român şi revigorării luptei anticorupţie.

Subliniez gravitatea preocupărilor mogulilor menţionaţi de a-şi (re)dobândi pârghii de presiune avute în trecut, dar pe care le consideră diminuate odată cu întărirea instituţiilor statului, în contextul luptei împotriva corupţiei.

În viziunea lor subversivă, respectivele pârghii sunt de natură să le permită influenţarea factorului politic şi a activităţii unor instituţii fundamentale ale statului (cu accent pe cele din domeniul justiţiei), susţinerea unor interese de natură politică (ale unor persoane sau forţe politice) sau economică, respectiv oferirea cointeresată a unei tribune de exprimare aşa-ziselor victime, în fapt persoane cu probleme de ordin penal.

 • Referitor la acuzaţiile care mi se aduc, reiterez faptul că sunt nevinovat. Din respect pentru activitatea instituţiilor abilitate, nu voi formula comentarii sau precizări detaliate, ci mă voi limita la câteva observaţii.

Suntem într-o situaţie cu care m-am confruntat de mai multe ori, în care hoţii, ajutaţi de alţi hoţi, strigă: „Hoţii!”

Astfel, în speranţa unor soluţii favorabile, persoane care se confruntă cu probleme de ordin legal (condamnate în primă instanţă) recurg la gesturi disperate (denunţuri nesusţinute faptic, acuzaţii publice nefondate etc.), sprijinite interesat de moguli media (la rândul lor cu probleme penale) pentru atingerea propriilor obiective.

Nu cred că o persoană de bună credinţă îşi poate imagina că, după experienţele de acest fel cu care m-am confruntat ca fost şef de operaţiuni al unui serviciu de informaţii, aş putea promite sprijin, în afara cadrului legal, unor persoane care se confruntă cu probleme penale, cu atât mai mult unui necunoscut, într-o singură interacţiune fortuită de câteva secunde, după refuzuri repetate de a-l întâlni, tocmai din cauza respectivelor probleme. Cu atât mai puţin că aş oferi un astfel de sprijin prin intermediul / împreună cu persoane cu care nu m-am întâlnit niciodată sau cu care nu am interacţionat în perioada precizată de denunţător.

Reiterez deschiderea şi disponibilitatea faţă de instituţiile abilitate ale statului român şi reafirm, cu convingere, încrederea în capacitatea acestora de a stabili adevărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor