Florin Cîţu: Vom mări pensiile în 2020. E cea mai mare creştere a punctului de pensie avută vreodată

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Captură video)

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema rectificării bugetare, că într-adevăr pensiile vor creşte în anul 2020, iar suma adăugată la punctul de pensie va fi cea mai mare de până acum.

„Din primul moment am spus că vom creşte pensiile, din 2020, şi astăzi putem veni în faţa dvs. să vă spunem că da, în România vom creşte pensiile în 2020. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie pe care am avut-o vreodată. PSD niciodată nu a mărit pensiile cu această sumă deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internaţional, şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă.

În acest context economic global dificil prin care trec toate ţările europene în această perioadă, am reuşit să facem acest efort, să mărim pensiile pe lângă creşterea alocaţiilor, repet, cu cea mai mare sumă care se pune în plus la punctul de pensie”, a precizat Florin Cîţu.

Cu acest prilej, ministrul i-a transmis un mesaj preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu:

„Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o ţară care face astfel de eforturi în plină criză economică, care creşte şi pensiile, creşte şi alocaţii, cu sumele cu care o face acest guvern”.

Florin Cîţu a subliniat totodată faptul că Ministerul Muncii, „ministerul la care se uită toată lumea astăzi, are cel mai mare buget”.

„Sumele alocate în plus către Ministerul Muncii în timpul acestui an şi cu această rectificare ajung la aproape 10 miliarde de lei în plus. Deci sunt sume alocate în plus şi în ciuda a tot ceea ce a făcut PSD şi a încercat să facă în această perioadă, am reuşit să găsim resursele pentru a plăti la timp şi salarii, şi pensii şi ajutoare sociale etc.”, a precizat ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne