Florin Roman, cinci zile de îngrijiri medicale după ce a fost muşcat de nas. Ce răspunde la întrebarea dacă îi e teamă de Vîlceanu

Incidentul dintre Roman şi Vîlceanu (Captură video)
Loredana Diacu
27.05.2024

Deputatul Florin Roman are nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale după ce a fost agresat de Dan Vîlceanu în Parlament. Contactat de Epoch Times, deputatul a precizat că deja lucrează "online" şi că nu se teme să dea ochii cu Vîlceanu din nou.

Întrebat dacă va cere şi daune morale, Roman a evitat un răspuns: "E o anchetă penală deja în curs, odată pornită plângerea, alte date decât cele făcute publice, eu nu mai fac".

Referitor la sancţiunea primită de Vîlceanu în Parlament - respectiv reducerea cu 50% a indemnizaţiei, timp de 6 luni şi limitarea la 10 secunde, pe o perioadă de 3 luni, a luărilor de cuvânt în cadrul plenului -, Roman a răspuns că acesta e maximum prevăzut de regulament.

Roman a menţionat că a reînceput munca chiar dacă are nevoie de îngrijri medicale: "Sunt în online, am participat la şedinţe imediat după agresiune, bineînţeles, eu nu absentez de la muncă".

Întrebat dacă îi este teamă să dea din nou ochii cu Vîlceanu, Roman a răspuns sec: "NU".

Reamintim că deputaţii Florin Roman (PNL) şi Dan Vîlceanu (exclus din grupul parlamentar PNL) au fost, recent, protagoniştii unei scene greu de imaginat în Parlamentul unei ţări europene. Mai exact, cei doi au avut o altercaţie în urma căreia Roman a fost văzut cu sânge la nas.

Altercaţia a pornit în sala de plen unde cei doi au schimbat vorbe grele. Apoi, Vîlceanu l-a scos pe Roman din sală şi, pe hol, a avut loc altercaţia fizică. Roman a intrat înapoi în sală ţinându-se de nas.

Surse din Parlament au declarat pentru Epoch Times că Vîlceanu i-ar fi spart nasul lui Român.

Roman i-ar fi zis lui Vîlceanu, în sala de plen: "Băi, jegule!", Vîlceanu replicând: "Eu sunt jeg? Eu îmi dau colegii afară din partid?"

După un schimb aprins de replici, Vîlceanu l-a luat de după gât pe Roman, l-a scos din plen şi au urmat violenţele fizice.

Ulterior altercaţiei, deputatul Titi Stoica (AUR) a cerut suspendarea plenului din acest motiv, cererea fiind însă respinsă de preşedintele de şedinţă, social-democratul Alfred Simonis. Mai multe informaţii, puteţi accesa aici.

Materialul video cu bătaia poate fi accesat aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor