Florin Roman: Eu cred că Ludovic Orban i-a trădat pe primarii PNL

Florin Roman
Florin Roman (Facebook / Florin-Roman)

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, luni, că, în opinia sa, Ludovic Orban i-a trădat pe primarii liberali în cadrul negocierilor pentru formarea coaliţiei de guvernare şi a Guvernului. În plus Roman a precizat că, în timp ce PNL nu a obţinut “niciunul dintre cei patru aşi”, Orban şi-a asigurat funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

“Eu nu-i reproşez decât ceea ce am spus public până acum. Din punctul meu de vedere, faptul că am avut un eşec al negocierilor în formarea Guvernului, în sensul că PNL nu a tras niciunul dintre cei patru aşi în timp ce domnia sa a ajuns la Camera Deputaţilor. Noi vorbind în campania electorală despre dezvoltarea României. Am pus întrebarea: cum poţi să faci dezvoltarea României dacă nu ai reprezentanţi în acele ministere? Şi aici vorbim de Ministerul Transporturilor, de Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Europene, de niciun cuvânt de spus - decât, aşa, adiţional pe PNRR - în condiţiile în care PNL are 1.300 de primari”, a afirmat deputatul, citat de Digi24, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

De asemenea, întrebat dacă Orban ar fi sacrificat acele ministere în schimbul funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Florin Roman a replicat:

“Eu am afirmat că acest lucru este foarte rău pentru primarii PNL, care sunt puşi în situaţia de a nu avea susţinere guvernamentală aşa cum ne-am dorit pe proiectele de dezvoltare locală. Eu cred că i-a trădat pe primari”.

Reamintim că, sâmbătă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că la negocierile purtate pentru formarea coaliţiei de guvernare şi a Guvernului a fost “părăsit” de Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău, care nu doar că l-ar fi părăsit, dar au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional “pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”.

Acuzaţiile lui Orban nu au rămas fără răspuns. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat, sâmbătă, că tot partidul ştie că Ludovic Orban “a tranzacţionat”, la negocierile de formare a coaliţiei de guvernare, trei ministere importante: cel al Transporturilor, cel al Dezvoltării Regionale şi cel al Fondurilor Europene, în schimbul funcţiei de şef al Camerei Deputaţilor.

La rândul său, Rareş Bogdan i-a transmis la acea vreme un mesaj tranşant lui Orban, cerându-i acestuia să înceteze să ducă o “campanie murdară”. Bogdan a avertizat că, în caz contrar, s-ar putea să se apuce să vorbească, iar pe Orban “îl va durea stomacul rău de tot”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne