Focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din Craiova. Peste 100 de cazuri şi un deces

.
. (gov.md)

Direcţia de Sănătate Publică Dolj (DSP Dolj) a anunţat existenţa unui focar de Covid-19, depistat la Căminul de Persoane Vârstnice Craiova, unde au fost înregistrate peste o sută de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Instituţia se află la ora actuală în carantină.

„În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale [...] a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje”, se arată într-un comunicat emis de DSP Dolj.

Focarul a fost depistat în 24 iulie şi iniţial au fost înregistrate 24 de cazuri de Covid-19, dar numărul acestora a „explodat” ajungând la un total de 126, astfel încât la 12 august situaţia se prezenta astfel:

45 de cazuri de Covid-19 active confirmate în rândul rezidenţilor căminului

13 cazuri active în rândul personalului de îngrijire

67 persoane vindecate.

Unul dintre rezidenţi ce prezenta comorbidităţi a decedat în urma infectării cu coronavirus.

"Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome", precizează sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură