Focar de infecţie la un cămin de bătrâni din Galaţi. Peste 100 de vârstnici în pericol

Bătrâne
Bătrâne (Epoch Times România)

Peste 100 de bătrâni, oameni deosebit de vulnerabili la infecţia cu coronavirus, sunt în pericol. Mai exact, în căminul din Galaţi unde locuiesc aceştia a apărut un focar de infecţie şi a îmbolnăvit mai multe persoane.

Instituţia privată este în prezent în carantină, păzită de jandarmi, iar autorităţile caută un manager care să gestioneze situaţia, relatează Mediafax.

Sâmbătă, un bătrân cu simptomele virusului a murit, iar autorităţile au confirmat că victima a fost infectată cu Covid-19.

La rândul său, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a precizat că mai multe persoane din cămin sunt infectate cu coronavirus şi au fost transferate la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul TBC. Ceilalţi pacienţi ai căminului sunt testaţi, prioritate având persoanele cu simptome.

„Centrul respectiv a intrat în carantină, este echipaj de jandarmi la poartă, nu intră nimeni, nu iese nimeni. Se iese doar cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică. Ieri a început ancheta epidemiologică. Ieri s-au făcut etajele I şi II, astăzi se face parterul. S-au recoltat teste de la aproape toţi bătrânii care prezintă simptome. Astăzi de dimineaţă am solicitat de la Spitalul CFR şi de la Spitalul Judeţean să-mi desemneze persoane care să asigure asistenţă medicală bătrânilor din cămin. (...) Ei primesc tratamentul specific afecţiunilor pe care le au. Cei care prezintă simptome sau cei care sunt asimptomatici, dar sunt pozitivi, îi luăm şi îi ducem la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul TBC. Am solicitat la Consiliul Judeţean să ne desemneze o persoană care să coordoneze acest centru”, a declarat prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Surse medicale susţin că virusul a fost adus în cămin chiar de managerul instituţiei, care în luna martie ar fi fost plecată în Turcia. În prezent managera este în stare gravă la un spital din Galaţi.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne