Ford va produce la Craiova un mini-SUV

Fabrica de automobile din Craiova va produce, începând de anul viitor, mini-SUV-ul EcoSport. În prezent, acest model se vinde pe piaţa românească cu sume cuprinse între 14.700 şi 20.200 euro.
Mini-SUV-ul Ecosport
Mini-SUV-ul Ecosport (net4surf.com)

Fabrica Ford de la Craiova va produce, începând din 2017, un nou model de automobil, mai exact mini-SUV-ul EcoSport, a anunţat, marţi, compania. Anunţul vine în urma discuţiilor productive între Ford şi Guvernul României, relatează Realitatea.net.

Vândut în prezent, de către grupul american în Europa - mai puţin în Rusia - mini SUV-ul este produs la o fabrică din India. După ce modelul va fi produs şi la Craiova, fabrica Ford din India va construi modelul EcoSport pentru piaţa indiană şi pentru alte pieţe din afara Europei.

“Vânzările de EcoSport au urcat anul acesta cu aproape 30% şi ţinând cont de previziunile legate de creşterea vânzărilor din segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni, pentru noi este momentul oportun să mutăm producţia de EcoSport în Europa şi să beneficiem astfel de forţă de muncă excelentă şi de fabrica noastră de la Craiova”, a declarat Jim Farley, preşedinte şi director general al Ford Europa, citat într-un comunicat al grupului.

Ford mai precizează că, de la preluarea uzinei de la Craiova, în 2008, a investit în România peste un miliard de euro.

În prezent, Ford produce la Craiova un singur model auto, monovolumul de mici dimensiuni B-Max, şi motorul Ford de 1.0 l EcoBoost. Modelul EcoSport ce urmează a fi produs din 2017 în inima Băniei este vândut acum pe piaţa românească cu sume cuprinse între 14.700 şi 20.200 euro, în funcţie de motorizare şi accesorii.