Formula 1: Asociaţia jurnaliştilor germani face apel la reţinere în cazul Schumacher

(Mark Thompson / Getty Images)
Epoch Times România
07.01.2014

Asociaţia jurnaliştilor germani a făcut apel, marţi, ca mass-media să fie mai reţinute în acoperirea cazului fostului campion de Formula 1 Michael Schumacher, care se zbate între viaţă şi moarte după un accident de schi.

Potrivit unui comunicat al preşedintelui Asociaţiei (DJV), Michael Konken, codul deontologic al presei cere "respect în faţa durerii victimelor şi a sentimentelor celor apropiaţi lor".

"Acest lucru este valabil şi când victima este o celebritate", adaugă textul.

Mai devreme, soţia fostului campion german de Formula 1 Michael Schumacher a făcut apel ca medicii şi familia să fie menajaţi.

"Mă interesează foarte mult ca medicii şi personalul de la spital să fie menajaţi pentru a putea lucra în pace... Vă rog să lăsaţi şi familia noastră în pace", scria Corinna Schumacher într-un comunicat adresat redacţiilor.

Michael Konken le cere jurnaliştilor "să respecte această dorinţă", adăugând că nu se îndoieşte de faptul că medicii şi apropiaţii lui Schumacher vor informa media despre evoluţia stării de sănătate a fostului campion. El subliniază în acelaşi timp că interesul presei pentru Schumacher este justificat. "Graţie performanţelor sale din Formula 1, Michael Schumacher este foarte cunoscut. Multă lume este îngrijorată în legătură cu viaţa sa după accidentul de schi. Şi tocmai de aceea presa trebuie să scrie despre asta", a adăugat Konken.

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher, aflat în comă după accidentul de schi de la Meribel, este "în uşoară ameliorare", potrivit unui apropiat al septuplului campion mondial de Formula 1.

Accidentul suferit de Schumacher, care se află internat la spitalul din Grenoble, s-a transformat între timp într-un circ mediatic.

Parchetul şi jandarmeria franceză, care anchetează accidentul, au anunţat că vor susţine miercuri o conferinţă de presă la palatul de justiţie din Albertville, în apropiere de Meribel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor