Forţa Dreptei acuză Guvernul de un "un atac direct la nivelul de trai al românilor, care ne întoarce la criza din 2010"

Ionel Dancă, deputat
Ionel Dancă, deputat (Epoch Times Romania)

Pachetul Guvernului Ciolacu de majorare a taxelor şi impozitelor, susţinut de PSD şi PNL, bagă economia privată în austeritate şi este un atac direct la nivelul de trai al românilor, care ne întoarce la criza din 2010 când s-au tăiat salariile, susţine Ionel Dancă, deputat al formaţiunii Forţa Dreptei.

Potrivit acestuia, prin măsurile pe care intenţionează să le ia, Marcel Ciolacu taie veniturile şi puterea de cumpărare a românilor.

"Cresc taxele şi se reduc veniturile pentru aproape toţi românii, ceea ce va distruge bruma de creştere economică pe care o mai are România şi ne va împinge în recesiune anul viitor.

Cresc impozitele pentru microîntreprinderile rentabile cu o cifră de afaceri mai mare de 60.000 Euro şi pentru companiile româneşti care au ajuns la afaceri mai mari de 50 milioane de Euro. Asta e, dacă eşti antreprenor român, PSD-PNL te vrea mic şi foarte mic în afaceri, să le ajungă lor!", scrie Dancă, pe Facebook, după ce Ministerul de Finanţe a făcut public pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea.

Deputatul mai atrage atenţia că în urma creşterilor de TVA prevăzute în proiectul de act normativ vor urma noi scumpiri pentru toată lumea.

"Creşte TVA direct la unele produse şi servicii şi indirect la multe altele prin noul impozit pe cifra de afaceri, care e un tot fel de TVA. Asta înseamnă noi şi noi scumpiri, la o inflaţie care deja taie veniturile românilor cu 15%.

Se scumpesc locuinţele dar şi creditele pentru achiziţia lor prin noua taxă pentru bănci pe care tot clienţii lor o vor plăti. Creditele vor fi mai scumpe atât pentru nevoile de consum ale populaţiei dar şi pentru investiţii sau capital de lucru pentru companii. Asta înseamnă că investiţiile private vor fi amânate sau întârziate şi întreaga economie va merge cu frâna trasă", avertizează Dancă.

"În fine lista de noi taxe şi impozite este mult mai lungă, cu detalii tehnice de aplicare ascunse, ceea va spori şi mai mult nebuloasa în care antreprenorii şi companiile din România ar trebui să-şi gândească afacerile pentru anul viitor.

Dar totuşi, de ce am ajuns aici? Cum a fost posibil ca România, de la cea mai rapidă revenire economică după pandemie, cu cea mai mare creştere economică din UE, în numai trei ani de guvernare haotică PSD-PNL să facă totul praf, şi creştere economică, şi fonduri europene, şi să ajungă la măsuri de austeritate şi la ameninţarea cu un nou acord cu FMI??!

Pur şi simplu, pare că a tunat şi i-a adunat pe cei mai proşti în funcţii în ţara asta, începând cu Ciolacu şi terminând cu toţi miniştrii şi suita lor de secretari de stat incompetenţi din guvernarea PSD-PNL!", concluzionează deputatul.