Forumul Economic Mondial vrea să extindă cenzura. Toate "ideile greşite" ar urma să fie şterse de pe internet

.
. (pixabay)

Forumul Economic Mondial (World Economic Forum / WEF) începe să fie puţin îngrijorat, în contextul în care opiniile neaprobate devin din ce în ce mai populare, iar cenzorii online nu pot ţine pasul cu milioane de oameni care devin mai conştienţi şi mai vocali, potrivit unui material publicat de ZeroHedge.

Potrivit sursei citate, motoarele de cenzură angajate de platformele de internet s-au dovedit în ultima vreme a fi destul de ineficiente astfel că oamenii îndrăznesc chiar să se plângă de Forumul Economic Mondial, ceea ce pentru WEF este, evident, complet inacceptabil.

Aşadar, Inbal Goldberger, care scrie pentru WEF, a venit cu o soluţie. Ea propune colectarea informaţiilor de la "milioane de surse" din afara platformei, pentru a spiona oamenii şi ideile noi, iar apoi acestea să fie puse împreună pentru "deciziile de eliminare a conţinutului" trimise către "platformele de internet".

"Pentru a depăşi barierele metodelor tradiţionale de detectare, propunem un nou cadru: în loc să ne bazăm pe inteligenţa artificială pentru detectare la scară largă şi pe oameni pentru a examina cazurile limită, este crucială o abordare bazată pe inteligenţă.

Prin introducerea în seturile de învăţare a informaţiilor selectate de oameni, în mai multe limbi şi în afara platformelor, IA (Inteligenta Artificială) va putea apoi să detecteze abuzuri noi şi nuanţate la scară largă, înainte ca acestea să ajungă pe platformele principale.

Suplimentarea acestei detecţii automate mai inteligente cu expertiză umană pentru a examina cazurile limită şi a identifica cazurile fals pozitive şi negative şi apoi introducerea acestor constatări în seturile de învăţare ne va permite să creăm inteligenţă artificială cu inteligenţă umană integrată", afirmă Goldberger.

Această inteligenţă artificială mai inteligentă devine mai sofisticată cu fiecare decizie de moderare, permiţând în cele din urmă o detecţie aproape perfectă, la scară largă.

Despre ce este vorba? Ce este nou?

În materialul menţionat se afirmă că modul în care se realizează cenzura în zilele noastre este că fiecare platformă de internet, cum ar fi Twitter, are propria echipă de moderare şi un motor de luare a deciziilor. Twitter se va uita doar la postările unui anumit utilizator de Twitter, atunci când decide dacă să şteargă sau să suspende autorul acestora. Moderatorii Twitter NU se uită la Gettr sau la alte site-uri externe.

Astfel, de exemplu, utilizatorul @JohnSmith12345 ar putea avea un cont Twitter şi să respecte cu stricteţe regulile Twitter, dar în acelaşi timp să aibă un cont Gettr unde ar publica mesaje anti-vaccin. Twitter nu ar putea să suspende contul lui @JohnSmith12345. Acest lucru nu mai este acceptabil pentru WEF, deoarece ei vor să reducă la tăcere oameni şi idei, nu mesaje sau conturi individuale.

Acest lucru explică de ce WEF trebuie să se deplaseze dincolo de marile platforme de internet, pentru a colecta informaţii despre oameni şi idei oriunde altundeva. O astfel de abordare le-ar permite să ştie mai bine ce persoană sau idee să cenzureze - pe toate platformele majore deodată.

Ei doresc să colecteze informaţii din "milioane de surse" şi să îşi antreneze "sistemele de inteligenţă artificială" pentru a detecta gândurile care nu le plac, pentru a lua decizii de eliminare a conţinutului transmise celor de la Twitter, Facebook şi aşa mai departe. Aceasta este o schimbare majoră faţă de status quo-ul în care fiecare platformă decide ce să facă pe baza mesajelor postate doar pe platforma respectivă.

De exemplu, pe lângă faptul că s-ar uita la profilul unei persoane de pe Twitter, inteligenţa artificială propusă de WEF s-ar uita şi la profilul aceleiasi persoane dar pe Gettr, iar apoi ar lua o "decizie inteligentă" de a o elimina imediat de pe internet. Este oarecum o simplificare, deoarece ei vor să caute şi idei, nu doar indivizi, dar, cu toate acestea, căutarea gândirii greşite se globalizează.

Asta sună ca o teorie a conspiraţiei nebunească: WEF ar urma să colecteze informaţii despre toată lumea de pretutindeni şi apoi transmite tuturor platformelor ce postări să elimine, pe baza unui motor de inteligenţă artificială de luare a deciziilor la nivel global care vede totul şi poate identifica persoane şi idei individuale dincolo de orice platformă dată.

Autorul articolului adaugă că ideea pare nebunească şi sună a fantezie tehnologică bolnavă, dar din nefericire, această nebunie este reală, se află într-o propunere de agendă a WEF, care este postată oficial pe site-ul lor la secţiunea "WEF Agenda". Iar WEF nu se joacă.

Nu vom avea nicio voce şi vom fi "fericiţi"!

Bineînţeles, această moderare a conţinutului AI se înscrie direct în sistemul de scoruri de credit social AI. Şi dacă scorul tău de credit social scade sub oricare dintre pragurile AI tehnocomuniste stabilite de elite, atunci vor fi aplicate tot felul de pedepse, de la credite UBI (Universal Basic Income) reduse, la raţionalizarea hranei din insecte şi până la acordarea anticipată a "libertăţii" de a fi eutanasiat.

În consecinţă, sfatul autorului din sursa citată este: "NU vă conformaţi!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură