Forumul Economic Vienez a doua oară la Chişinău

Ana Chitoroagă
12.03.2014

Ministerul Economiei şi Organizaţia pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exportului din Moldova vor organiza la Chişinău, în perioada 10-11 iunie 2014, Forumul Economic Vienez (Vienna Economic Forum). O decizie în acest sens a fost luată ieri, în cadrul unei şedinţe prezidate de viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei.

Acest eveniment a mai fost găzduit de capitala Republicii Moldova în februarie 2008.

Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al ME, Valeriu Lazăr a remarcat că Forumul Economic Vienez este un eveniment de anvergură, menit să consolideze eforturile de atragere a investiţiilor străine directe, fiind un instrument de informare a participanţilor străini privind mediul de afaceri şi climatul investiţional din Republica Moldova.

Totodată, viceprim-ministrul a subliniat că principalul obiectiv al forumului este de a spori fluxurile investiţionale în Moldova prin convingerea investitorilor străini că, la nivel regional, ţara este o destinaţie favorabilă investiţiilor, precum şi de a interconecta investitorii şi companiile locale pentru a identifica şi dezvolta proiecte investiţionale de perspectivă în diverse domenii ale economiei naţionale.

Conform agendei preliminare, la eveniment vor fi invitaţi antreprenori autohtoni, reprezentanţi ai asociaţiilor de business, ai instituţiilor financiare, iar din partea Forumului Economic Vienez vor participa reprezentanţii unui număr mare de companii din străinătate. De asemenea, Forumul va include sesiuni plenare, în cadrul cărora vor fi abordate probleme privind politica investiţională şi oportunităţile investiţionale în Republica Moldova, oportunităţile de investiţii în parcurile industriale, în sectorul financiar şi cel energetic, în agricultură, infrastructură ş.a.

Forumul Economic Vienez a fost fondat în anul 2004 şi este una dintre cele mai importante asociaţii nonguvernamentale europene, din care fac parte Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, R. Moldova, Muntenegru, Slovenia, Turcia şi Ucraina. Obiectivul principal al Forumului este promovarea investiţiilor în regiunea ţărilor de la Marea Adriatică la Marea Neagră. Peste 30 de companii de renume mondial participă ca parteneri ai Forumului Economic de la Viena.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor