Fost manager al Spitalului Malaxa speră să scape de închisoare cu ajutorul prescripţiei

Florin Secureanu
Florin Secureanu (Vocea.biz)

Adrian Secureanu aşteaptă pe 8 februarie pronunţarea definitivă în dosarul în care a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni pentru abuz în serviciu pe vremea când era la conducerea Spitalului Malaxa. Dar, relatează Ziare.com, până atunci el încearcă din răsputeri să scape şi de dosarul în care este judecat pentru delapidare.

Potrivit sursei citate, la termenul de luni, avocaţii lui Secureanu au susţinut că unii experţi ajung să fie desemnaţi mai des în dosarele DNA decât alţii.

De asemenea, avocaţii fostului manager de la Spitalul Malaxa – condamnat pe fond, printre altele, pentru că şi-ar fi renovat vila pe banii unităţii medicale – au susţinut că specialista care a realizat expertiza financiar-contabilă din dosarul de delapidare ar fi fost influenţată de către procurorul DNA.

Totodată, avocaţii consideră că “timpul curge în favoarea inculpatului” şi ar vrea să atingă termenul de prescripţie generală.

Conform Ziare.com, strategia lui Secureanu ar da roade după pronunţarea deciziei Curţii Constituţionale din 2018, atunci când instanţa de control constituţional a decis că articolul 155 din Codul penal (cel care reglementează prescripţia specială) este neconstituţional.

O a doua decizie a CCR, pronunţată anul trecut, a constatat că viciul de neconstituţionalitate nu a fost reparat de Parlament, motiv pentru care România nu a avut legislaţie pe tema întreruperii cursului prescripţiei în perioada 2018-2022.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne